İşgal rejimi zulme doymuyor: Bir evi daha yıktı

İşgalci İsrail'in yıldırma ve şehri Yahudileştirme politikalarının parçası olarak Doğu Kudüs'te Filistinlilere ait bir evi daha yıktı.

İşgalci İsrail polisi Doğu Kudüs'ün güneyindeki Cebel El-Mukebbir beldesine baskın düzenledi.

Beş kişilik Filistinli Zaatre'ye ailesine ait binanın bulunduğu bölgeyi güvenlik kordonuna alan İşgalci İsrail polisi, evin çevresine kimseyi yaklaştırmazken, belediyeye bağlı ekipler Zaatre ailesinin binasını buldozerlerle yerle bir etti.

Evin sahibi Yasin Zaatre yaptığı açıklamada, evini 8 yıl önce inşa ettiğini ancak tüm çabalarına rağmen ruhsat alamadığını belirtti.

İşgal altındaki Doğu Kudüs'te Filistinlilere imar izni konusunda zorluk çıkaran ve Filistinlilerin yaptığı imar izni başvurularının tamamına yakınını reddeden İşgalci İsrail makamları, Filistinlilere ait binlerce evi "ruhsatsız" olduğu iddiasıyla yıkma tehdidinde bulunuyor.

BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisinin (OCHA) raporuna göre, Siyonist İsrail makamları 2020’nin başından bu yana Doğu Kudüs’te 62 evi ruhsatsız olduğu gerekçesiyle yıktı. Buna göre 125 Filistinli de evsiz kaldı.

İşgalci İsrail'e bağlı belediyenin söz konusu uygulamasının hiçbir hukuki dayanağı olmadığını ifade eden Filistinliler, bunun "İşgalci İsrail'in yıldırma ve şehri Yahudileştirme politikalarının parçası" olduğunu belirtiyor.

AA