Siyonistlerin saldırısında Ömer El Haysem Şehid oldu

Siyonist İsrail askerleri, işgal altındaki Batı Şeria'nın güneyinde Filistinli bir genci gerçek mermiyle vurarak şehit etti.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, İşgalci İsrail güçleri Batı Şeria'nın El Halil kenti yakınlarında yer alan el-Arub Mülteci Kampı girişinde yol kontrolü yapmak istedi. Yaser Arafatın ölüm yıl dönümü dolayısı ile yapılan anma gösterilerini bahane eden işgal güçleri, Filistinlilerin kampa girişinde kimliklerini zorla kontrol etmeye çalıştığı bildirildi.

Filistinliler duruma tepki gösterirken, İşgalci İsrail güçleri göz yaşartıcı gazın yanı sıra gerçek ve plastik mermiyle müdahalede bulundu.

Göğsünden vuruldu, hastanede şehit oldu

Filistin Kızılayından yapılan yazılı açıklamaya göre, İşgalci İsrail güçlerinin müdahalesinde gerçek mermiyle göğsünden vurulan bir Filistinli ağır yaralandı.

Ağır yaralı Filistinli, El Halil kentinde kaldırıldığı hastanede şehit oldu.

Yerel basın, İşgal güçlerince şehit edilen Filistinlinin isminin Ömer Heysam Bedevi olduğunu yazdı.

İşgal güçleri, bu sabah El Halil kenti yakınlarındaki El-Fevvar Mülteci Kampı girişinde de yol kontrolü yapmak istemiş, duruma tepki gösteren Filistinlilere müdahalesinde bir genci bacağından gerçek mermiyle yaralamıştı.

Hamas'tan açıklama

"Şehitlik ve şehadet hepimiz için en kutsal yoldur.  İşgalcilerin halkımıza karşı işlediği suçları sürdürmesini engelleyebilen en erdemli direniş şeklidir.

Halkımızın seçtiği fedakarlık yolu bizi kesinlikle bağımsız devletimizin kurtuluşuna ve kuruluşuna götürecektir. Şehid Ömer'in sebat ve yiğitliği bizler için övünç kaynağıdır.

Middleeasteye, FEM