İşgal güçleri Mescid-i Aksa cemaatine saldırdı

İşgal güçleri bu sabah Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi ve Yahudi yerleşimcilerin düzenlemeyi planladığı baskına karşı Mescid-i Aksa’da nöbet tutan Filistinlilere saldırdı.

İşgal güçleri bu sabah erken saatlerde Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi ve Yahudi yerleşimcilerin düzenlemeyi planladığı baskına karşı Mescid-i Aksa’da nöbet tutan Filistinlilere saldırdı.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabiri, çok sayıda işgal polisinin Mescid-i Aksa’nın avlusunda nöbet tutan erkeklere ve kadınlara saldırdığını, cemaati vahşi bir şekilde darp ettiğini, Mescid-i Aksa’da nöbet tutan Filistinlilerin de yüksek sesle tekbir getirdiğini söyledi.

İşgal güçlerinin Yahudi yerleşimcilerin bugün gerçekleştirmeyi planladıkları baskına hazırlık olarak Mescid-i Aksa’yı boşalttığı ifade edildi.

Mescid-i Aksa’nın boşaltılmasının ardından işgal güçlerinin Yahudi yerleşimcilerin el-Mağaribe Kapısı’ndan geçerek Mescid-i Aksa’ya girmelerine izin verdiğini belirten muhabirimiz, haberin yazıldığı ana kadar 300 yerleşimcinin Mescid-i Aksa’ya girdiğini bildirdi.

İşgal güçleri dün gece de Yahudi yerleşimcilerin kışkırtıcı yürüyüşlerine karşı koymak için Kudüs’ün el-Amud Kapısı bölgesinde toplanan Filistinli gençlere müdahale etti.

Görgü tanıkları, işgal güçlerinin gençleri darp ettiğini ve bir kısmını gözaltına aldığını, el-Amud Kapısı bölgesini zorla boşalttığını ve demir barikatlar yerleştirdiğini söyledi.

Kudüslü aktivistler Yahudi yerleşimcilerin bugün düzenleyecekleri baskına karşı koymak için Mescid-i Aksa’da nöbet tutma çağrısında bulunmuştu.