6-8 Ekim şehidleri kabirleri başında anıldı

6-8 Ekim 2014'te HDP/PKK yandaşları tarafından vahşice katledilen Yasin Börü ve arkadaşları, şehadetlerinin 6'ncı yıl dönümü dolayısıyla yakınları ve sevenleri tarafından mezarları başında yad edildi.

Diyarbakır'da 6-8 Ekim 2014'te HDP/PKK yandaşları tarafından katledilen Yasin Börü, Hasan Gökgöz, Riyad Güneş, Hüseyin Dakak ve Turan Yavaş için Şehitler Kervanı Platformu tarafından anma programı düzenlendi.

Şehadetlerinin 6'ncı yıl dönümü dolayısıyla şehidlerin metfun bulunduğu Yeniköy Asri Mezarlığında düzenlenen anma programına HÜDA PAR Genel Başkan Vekili Zekeriya Yapıcıoğlu ile beraberindeki heyet, şehid aileleri, sevenleri ve dava arkadaşları katıldı.

Programda okunan Yasin Suresinin ardından Şehitler Kervanı Platformu Başkanı Ömer Çelik, bir konuşma yaptı.

Şehadet kavramının tüm dönem ve zeminlerde yenilendiğini belirten Çelik, "Bu dava ilahidir, sahibi Allah, çağrıcısı Hazreti Muhammed'dir. Hak ile batıl mücadelesi Habil ile Kabil'den beri devam etmiştir. Nasıl ki Allah (celle celaluhu) peygamberlere davalarının haklılığına dair birtakım mucizeler vermişse, hak ehline de davalarının hak olduğuna dair belki en büyük alamet-i farika bu yiğitlerin mübarek kanlarını akıtması ve şehadet şerbetini içmeleridir." dedi.

Bu hak dava erlerinin şehadet şerbetini içmelerinin sadece kendilerini bağlayan ya da cennete gitmelerine vesile olan bir eylem veya fiil olmadığının altını çizen Çelik, "Bilakis hem onları vahşice katleden insanların tarih boyunca aşağılık yüzlerinin ortaya çıkmasına vesiledir hem de dünya nimetlerine aldanıp ara ara gaflete düşen bizlerin belki de kendisine gelmesine bir sebeptir." ifadelerini kullandı.

"Mübarek şehidlerimizin kanları onların gerçek ve çirkin yüzünü ortaya çıkarmıştır"

Çelik, "Bu şehadet treni asla boş kalmamış, tarih boyunca tekrarlanmıştır. Uhud'da Hamza, Kerbela'da Hüseyin, Uhdud'da tevhid ehli mü'minler, Hatay'da Habib-i Necar, Diyarbakır'da Yasin, Hasan, Hüseyin, Turan ve Riyad olmuştur. Kıyamet gününe kadar da böyle devam edecektir. Çünkü hak davanın erleri asla bu davadan vazgeçmeyecekler. Buna mukabil Firavunî zihniyetin müntesipleri de davalarından vazgeçmeyecektir." şeklinde konuştu.

Şehidlerin kanlarıyla HDP/PKK'nin çirkin yüzünün ortaya çıktığına dikkat çeken Çelik, "Bazıları, bu nazenin gençleri şehid edenleri ellerinde sazla, güzel bir şekilde gösterme sevdası içerisine girdiler. Ama bu mübarek şehidlerimizin kanları onların gerçek ve çirkin yüzünü ortaya çıkarmıştır. İstedikleri kadar insan haklarından, demokrasiden, eşitlikten ve adaletten bahsetsinler. Biz bu kavramların onların literatüründe ne anlama geldiğini çok iyi biliyoruz." diye belirtti.

"Şehidlerimizin şehadet şekilleri gayretullah'a dokundu, caniler rahat yüzü görmediler"

PKK'nin en büyük destekçisi olan Amerika'nın bazı argümanları kullanarak İslam coğrafyalarında akıttığı kanlara vurgu yapan Çelik, son olarak şunları söyledi:

"Çünkü Amerika bu kavramlar için Irak'ta, Afganistan'da, Bosna Hersek'te yüzbinlerce can aldı. Ama her bölgede olduğu gibi 6-8 Ekim olaylarındaki şehidlerimiz de onların çirkin yüzünü ortaya çıkarmıştır. Hem de onların çirkin yüzlerini öyle bir şekilde ortaya çıkarmıştır ki şehid olma şekilleri Gayretullah'a dokunmuş, özellikle Aytaç Baran'ın şehadetinden sonra doruğa çıkarak Allah-u Teala'nın gazabına gelmiş, rahat yüzü görmemişlerdir. İnşallah dünyada da ahirette de rahat yüzü görmeyeceklerdir."

İLKHA