HÜDA PAR teşkilatları birçok ilde Kudüs ve Gazze'ye destek için meydanlara indi

HÜDA PAR teşkilatlarından, Diyarbakır, Batman, Gaziantep, Bursa, Van, Ankara, Mardin, Elazığ, Cizre ve Silvan dün gece meydanlara inerek, katil israil'in saldırılarını telin edip, Kudüs ve Gazze'ye destek gösterileri düzenledi.

HÜDA PAR teşkilatları birçok ilde Kudüs ve Gazze'ye destek için meydanlara indi

DİYARBAKIR

Bu akşam 2'nci defa "Diyarbakır Kudüs'e Sahip Çık" sloganıyla kitlesel bir program düzenleyen HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanlığı, siyonist işgal rejimi ile ilişkilerin kesilmesi gerektiğini vurguladı.

Programda Şeyh Said Meydanında (Dağkapı Meydanı) binlerce kişinin katılımıyla önce cemaatle yatsı namazı kılındı, ardından siyonist terör şebekesi tarafından şehid edilen Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Gıyabi cenaze namazından sonra İTTİHADUL ULEMA Üyesi Molla Remzi Uçar'ın okuduğu duayla Kudüs için eller semaya açıldı.

Binlerce kişinin Filistinlilere destek, işgalci siyonist rejime lanet sloganlarının ardından HÜDA PAR Genel Başkan Vekili Zekeriya Yapıcıoğlu bir konuşma yaptı.

BATMAN

Yatsı namazının ardından Atatürk Parkı önünde düzenlenen kitlesel basın açıklamasına katılan öfkeli kalabalık, direniş gruplarına destek verip siyonist işgal rejimine yönelik lanet sloganları attı.

Basın açıklamasında Filistin bayrakları açan kalabalık, işgal rejimine tepkilerini gösteren pankartlar taşıdı.

Programda basın açıklamasını okuyan HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı Muhammed Şerif Durmaz, 80 yıla yakındır İslam beldelerinin işgal rejiminin saldırısıyla karşı karşıya olduğunu söyledi.

“Kudüs kendisini özgürlüğe kavuşturacak Selahaddinleri beklemektedir”

Kudüs ve Mescid-i Aksa’nın sadece bir toprak veya coğrafya davası olmadığını vurgulayan Durmaz, şöyle devam etti:

“Kudüs, bir akide meselesidir. Onu işgalden kurtarmak ve saldırılara karşı korumak, bütün Müslümanların siyasi ve şer’i görevidir. Aksa, bugünlerde işgalin en zor dönemlerinden birini yaşamaktadır. Kudüs, yarım asırdır siyonist işgal altında ve kendisini özgürlüğe kavuşturacak Selahaddinleri beklemektedir. Siyonistler Mescid-i Aksa ve Kudüs’ü tamamen işgal etme ve Müslümanları buradan tamamen çıkarmanın provasını yapmaktadır. İşgalciler, bu pervasızlık ve küstahlığı; Müslümanların birlikten yoksun olmalarından ve Kudüs davasına ihanet ederek siyonistlerle ilişki içiresine giren bazı İslam ülkelerinin yöneticilerinden almaktadır.”

GAZİANTEP

Hazreti Yakup Cami'inde kılınan yatsı namazının ardından düzenlenen basın açıklamasında, siyonist terör rejimi tel'in edilirken Filistinlilerin Kudüs ve Mescid-i Aksa direnişine destek verildi.

Basın açıklamasında katılımcılar sık sık tekbir getirerek, "Hamas’a selam direnişe devam", “Kahrolsun israil” ve "Zalimler için yaşasın cehennem" sloganları attı. İşgal rejimine tepki gösteren kalabalık, tevhid ve Filistin bayrakları açtı.

Basın açıklamasını okuyan HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Faruk Göçer, Kudüs ve Mescid-i Aksa'ya sahip çıkma çağrısında bulunuldu.

Göçer, siyonist işgal rejimi ve destekçilerinin Kudüs ve Mescid-i Aksa’ya yönelik alçak saldırılarındaki cesareti Müslümanların dağınıklığından aldığını söyledi.

“Kudüs bir akide meselesidir”

Kudüs ve Mescid-i Aksa’nın sadece bir toprak veya coğrafya davası olmadığının altını çizen Göçer, “Kudüs bir akide meselesidir. Onu işgalden kurtarmak ve saldırılara karşı korumak bütün Müslümanların siyasi ve şer’i görevidir. Aksa bugünlerde işgalin en zor dönemlerinden birini yaşamaktadır. Kudüs, yarım asırdır siyonist işgal altında ve kendisini özgürlüğe kavuşturacak Selahaddinleri beklemektedir. Siyonistler Mescid-i Aksa ve Kudüs’ü tamamen işgal etme ve Müslümanları buradan tamamen çıkarmanın provasını yapmaktadır. İşgalciler, bu pervasızlık ve küstahlığı Müslümanların birlikten yoksun olmalarından ve Kudüs davasına ihanet ederek siyonistlerle ilişki içiresine giren bazı İslam ülkelerinin yöneticilerinden almaktadır.” şeklinde konuştu.

VAN

Yatsı namazında Hazreti Ömer Camii'nde bir araya HÜDA PAR Van İl Teşkilatı üyeleri, namazdan sonra ellerini Filistin ve Mescid-i Aksa için semaya açtı.

Yapılan duanın ardından cami avlusunda bir araya gelen İl Teşkilatı adına basın açıklaması yapan HÜDA PAR Van İl Başkanı Rasim Saygın, Filistin ve Kudüs'ün zor günler yaşadığını belirterek Mescid-i Aksa'nın Selahaddin'lerini beklediğini söyledi.

"Kınama mesajları siyonistleri durdurmuyor"

Dün olduğu gibi bugün de uluslararası toplumun; Harem-i Şerif'in kudsiyetini ihlal eden ve Mescid-i Aksa'da ibadet eden Müslümanlara ses bombalarıyla ve zor kullanarak saldıran siyonistlere "çağrı"dan öteye geçmeyen tepkilerinin vahşeti durdurmayacağına dikkat çeken Saygın, şunları söyledi:

Arap Birliği, İslam İşbirliği Teşkilatı, Birleşmiş Milletler gibi uluslararası kuruluşların siyonist zalimlere karşı sadra şifa pratiklerinin olmadığı ortadadır.
Kudüs ve Mescid-i Aksa sadece bir toprak veya coğrafya davası değildir. Kudüs, bir akide meselesidir. Onu işgalden kurtarmak ve saldırılara karşı korumak bütün Müslümanların siyasi ve şer'i görevidir.

Aksa, bugünlerde işgalin en zor dönemlerinden birini yaşamaktadır. Kudüs, yarım asırdır siyonist işgal altında ve kendisini özgürlüğe kavuşturacak Selahaddin'leri beklemektedir.

Siyonistler Mescid-i Aksa ve Kudüs'ü tamamen işgal etme ve Müslümanları buradan tamamen çıkarmanın provasını yapmaktadır. İşgalciler, bu pervasızlık ve küstahlığı; Müslümanların birlikten yoksun olmalarından ve Kudüs davasına ihanet ederek siyonistlerle ilişki içiresine giren bazı İslam ülkelerinin yöneticilerinden almaktadır.

BURSA

HÜDA PAR Bursa İl Başkanlığı tarafından Bursa Ulu Camii önünde yatsı namazına müteakiben düzenlenen kitlesel basın açıklamasında, Kudüs ve Mescid-i Aksa davasının sadece bir toprak veya coğrafya davası olmadığı, Kudüs'ü savunmanın, onu işgalden kurtarmanın tüm Müslümanların siyasi ve şer'i görevi olduğu ifade edildi.

Parti teşkilatı adına basın açıklamasını okuyan HÜDA PAR Bursa İl Başkan Yardımcısı Adnan Alınç, dün olduğu gibi bugün de uluslararası toplumun Harem-i Şerif'in kutsiyetini ihlal eden ve Mescid-i Aksa'da ibadet eden Müslümanlara ses bombalarıyla ve zor kullanarak saldıran siyonistlere çağrıdan öteye geçmeyen tepkilerin vahşeti durduramayacağını söyledi.

Alınç, "Arap Birliği, İslam İşbirliği Teşkilatı, Birleşmiş Milletler gibi uluslararası kuruluşların siyonist zalimlere karşı sadra şifa pratiklerinin olmadığı ortadadır." dedi.

Alınç, "Kudüs ve Mescid-i Aksa sadece bir toprak veya coğrafya davası değildir. Kudüs, bir akide meselesidir. Onu işgalden kurtarmak ve saldırılara karşı korumak, bütün Müslümanların siyasi ve şer'i görevidir. Aksa, bugünlerde işgalin en zor dönemlerinden birini yaşamaktadır. Kudüs, yarım asırdır siyonist işgal altında ve kendisini özgürlüğe kavuşturacak Selahaddinleri beklemektedir." diye konuştu.

ELAZIĞ

Yapılan etkinlikte önce basın açıklaması yapıldı, akabinde dualar edildi. 7'den 70'e her yaştan insanın katılım gösterdiği etkinlikte basın açıklamasını HÜDA PAR Elazığ İl Başkanı Yasin Kavaklı okudu.

Ümmetin Kudüs için kınamadan öteye geçmesi gerektiğini ifade eden Kavaklı, "Dün olduğu gibi bugün de uluslararası toplumun; Harem-i Şerif'in kudsiyetini ihlal eden ve Mescid-i Aksa'da ibadet eden Müslümanlara ses bombalarıyla ve zor kullanarak saldıran siyonistlere 'çağrı'dan öteye geçmeyen tepkileri, vahşeti durduramayacak.

Siyonist işgal rejiminin bu cesareti suskun ve aciz Müslüman yöneticilerden aldığını belirten Kavaklı, "Kuruluş amacı Kudüs'ü özgürlüğüne kavuşturmak olan İslam İşbirliği Teşkilatı 'kınamak'tan öte adımlar atmalıdır. Türkiye, İran, Pakistan, Malezya gibi ülkeler bu işin öncülüğünü yapmalıdır. Salt bir açıklama ve kınama değil, işgali bitirecek somut adımlar atılmalıdır. Bütün seçenekler, yol ve yöntemler kullanılarak bu işgal sonlandırılmalıdır.

ANKARA

Hacı Bayram Veli Camii'nde düzenlenen basın açıklamasına HÜDA PAR Ankara il ve ilçe teşkilatları, kanaat önderleri, âlimler, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Basın açıklamasını okuyan ​HÜDA PAR Ankara İl Başkan Yardımcısı Reşat Uşar, "Kudüs, Mescid-i Aksa, Gazze, Filistin gibi mübarek beldelerin 80 yıldan beridir siyonist zulmüne maruz kaldığını söyledi.

 Ankara’da siyonist işgal rejimi bir kez daha telin edildi

Uşar, "Yine bir Ramazan ayı ve yine 14 Mayıs günü olan işgalin resmen ilan edildiği tarihin yıl dönümü. Bu sefer hedefte Mecsid-i Aksa’nın yanında Şeyh Cerrah vardı. Adını Kudüs Komutanı Selahaddin-i Eyyubi’nin tabibi Hüsameddin Cerrahi'nin isminden alan Cerrah Mahallesi. 1948’den bu yana Filistinlileri yerlerinden eden ve onların evlerini gasp eden işgalcilerin bu mahalleye yönelik işgal eylemi Ramazan ayında da durmadı. Topyekûn işgalin bir parçası olarak Mescid-i Aksa’ya komşu olan Şeyh Cerrah Mahallesinin sahibi ve sakinleri olan Müslümanlar, evlerinden zorla çıkartılarak onların yerine Yahudiler yerleştirilmektedir. Şeyh Cerrah, Beyt Hanun, Cenin… Her yerde işgal, her yerde katliam, her yerde vahşet hiçbir zaman durmadı ve maalesef halen de devam ediyor." dedi.

MARDİN

HÜDA PAR, Mardin’in Kızıltepe, Derik, Mazıdağı, Dargeçit, Midyat, Nusaybin ilçelerinde siyonist işgal rejiminin Mescid-i Aksa saldırılarını protesto etmek ve oradaki direnişe destek vermek amacıyla kitlesel basın açıklaması yaptı.

Siyonist işgalcilerin Mescid-i Aksa'da Müslümanlara yönelik saldırılarını telin edildiği basın açıklamalarında, direnişe de destek verildi.

Direnişte şehid edilen Müslümanlar için gıyabı cenaze namazının kılındığı eylemlerde, araç konvoyları oluşturuldu.

Yapılan basın açıklamalarında ise Filistin ve Mescid-i Aksa'yı korunmanın Müslümanlar için siyasi ve şer'i bir görev olduğunu hatırlatıldı.

HÜDA PAR Mardin’in birçok ilçesinde siyonist işgal rejimini telin etti

Mescid-i Aksa'ya yönelik işgal girişimlerinin asla kabul edilmeyeceğinin ifade edildiği açıklamada, “Artık sözün bittiği noktadayız. Bütün Müslümanların ortak davası olan Kudüs'ün özgürlüğüne kavuşturulması siyasi ve şer'i görevimizdir. Aramızdaki her türlü siyasi ihtilaf ve çekişme, ayrılık ve bölünmüşlüğü bir kenara bırakmalı, etrafı bereketli kılınan Kudüs davası etrafında kenetlenmeliyiz. Filistin'de ev ev, sokak sokak işgale karşı direnen kardeşlerimizle öyle bir dayanışma içerisine girelim ki siyonistlerin işgal planı kursaklarında kalsın.” denildi.

SİLVAN

HÜDA PAR Silvan İlçe Başkanlığı, "Diyarbakır Kudüs'e Sahip Çık" sloganıyla kitlesel bir basın açıklaması düzenledi.

HÜDA PAR Silvan İlçe Başkanlığının organize ettiği basın açıklamasına AK Parti, MHP ve Gelecek Partisi ilçe teşkilatı başkanları, yöneticileri, parti üyeleri, STK'lar ve çok sayıda vatandaş katılım sağladı. Tarihi Selahaddini Eyyubi Camii'nde yatsı namazından sonra yapılan açıklamada, siyonist işgal rejiminin Mescid-i Aksa'ya ve Filistinlilere yönelik saldırılarına tepki gösterildi.

Silvan'da Mescid-i Aksa'ya yönelik terörist saldırılara tepki

Basın açıklamasından önce tarihi Selahaddini Eyyubi Camii'nde toplanan vatandaşlar önce cemaatle yatsı namazı kıldı ardından Filistin'de Şehid edilenler için gıyabi cenaze namazı kılarak işgal altındaki Kudüs için dua etti.

Yapılan basın açıklamasında vatandaşlar Filistinlilere destek, işgalci siyonist rejime lanet sloganları attı.

Basın açıklamasını HÜDA PAR Diyarbakır İlçe Teşkilatı Üyesi Üsame Sapuç okudu.

Sapuç, "Terör şebekesi siyonist çete, nihai emeli olan Mescid-i Aksa'yı tamamen işgal etmek için fırsat kollamakta ve saldırılarını artırmaktadır. Bu işgale zemin oluşturmak için 10 Mayıs gününü İbrani takvime uydurarak Kudüs'ün Kurtuluş Günü ilan ettiler. Bunu da bir bayram havasında işgalci polis eşliğinde on binlerce siyonistle Aksa'yı işgal etmeyi hedefliyordular. Bugün sabah saatlerinden itibaren siyonist polis ve askerler, hiçbir ayrım gözetmeksiniz vahşice Aksa'ya ve içerisindeki Müslümanlara gaz ve ses bombalarıyla, plastik mermilerle saldırdılar. Müslümanların üzerine arabalar sürerek ezmek istediler." ifadelerini kullandı.

CİZRE

Siyonist işgal rejiminin Kudüs'te yaptığı saldırılara dünyanın her yerinden tepkiler gelmeye devam ediyor. Cizre'de Toplanan binlerce kişi terör rejimine lanet yağdırırken, Kudüs'e ve direnişe destek sloganları attı.
Şırnak'ın Cizre ilçesinde siyasi parti ve STK temsilcileri ile halk, gıyabi cenaze namazı kıldı, konvoy halinde ilçeyi turlayarak basın açıklaması düzenledi. Siyonist rejim işgaline ve pervasızca saldırılarına tepki gösteren Cizre halkı, Filistinli Müslümanların direnişine destek verdi.

Cizre Huzur Camii avlusunda Mescid-i Aksa'da şehid düşen Filistinliler için kılınan gıyabi cenaze namazı sonrası basın açıklaması düzenlendi. Cizre Müftüsü Süleyman Baran'ın kıldığı gıyabi cenaze namazının ardından HÜDA PAR Cizre İlçe Başkanı Reşit Gözüngül basın açıklamasını okudu.

Cizre'den terör rejimine lanet yağdı

"Siyonistlere 'çağrı'dan öteye geçmeyen tepkiler vahşeti durduramayacak"

Her Ramazan ayında siyonist işgal rejiminin saldırılar düzenlediğine dikkat çeken Reşit Gözüngül, "Kudüs, Mescid-i Aksa, Gazze, Filistin… Dehşetin, vahşetin yaşandığı mübarek mekanlar 80 yıla yakındır siyonist, gasıp bir güruhun saldırısıyla karşı karşıya kalan İslam beldeleri. Yine bir Ramazan ayı ve yine 14 Mayıs günü olan işgalin resmen ilan edildiği tarihin yıldönümü. Bu sefer hedefte Mescid-i Aksa'nın yanında Şeyh Cerrah vardı. Adını Kudüs Komutanı Selahaddin-i Eyyubi'nin tabibi Hüsameddin Cerrahi'nin isminden alan Cerrah Mahallesi 1948'den bu yana Filistinlileri yerlerinden eden ve onların evlerini gasp eden işgalcilerin bu mahalleye yönelik işgal eylemi Ramazan ayında da durmadı. Topyekûn işgalin bir parçası olarak Mescid-i Aksa'ya komşu olan Şeyh Cerrah Mahallesinin sahibi ve sakinleri olan Müslümanlar, evlerinden zorla çıkartılarak onların yerine Yahudiler yerleştirilmektedir. Şeyh Cerrah, Beyt Hanun, Cenin… Her yerde işgal, her yerde katliam, her yerde vahşet hiçbir zaman durmadı ve maalesef halen de devam ediyor. Dün olduğu gibi bugün de uluslararası toplumun; Harem-i Şerif'in kutsiyetini ihlal eden ve Mescid-i Aksa'da ibadet eden Müslümanlara ses bombalarıyla ve zor kullanarak saldıran siyonistlere 'çağrı'dan öteye geçmeyen tepkileri, vahşeti durduramayacak. Arap Birliği, İslam İşbirliği Teşkilatı, Birleşmiş Milletler gibi uluslararası kuruluşların siyonist zalimlere karşı sadra şifa pratiklerinin olmadığı ortadadır." dedi.

"Kudüs'ü saldırılara karşı korumak bütün Müslümanların siyasi ve şer'i görevidir"

Kudüs'ün, yarım asırdır siyonist işgali altında olduğunu belirten Gözüngül,"Kudüs ve Mescid-i Aksa sadece bir toprak veya coğrafya davası değildir. Kudüs, bir akide meselesidir. Onu işgalden kurtarmak ve saldırılara karşı korumak, bütün Müslümanların siyasi ve şer'i görevidir. Aksa, bugünlerde işgalin en zor dönemlerinden birini yaşamaktadır. Kudüs, yarım asırdır siyonist işgal altında ve kendisini özgürlüğe kavuşturacak Selahaddinleri beklemektedir. Siyonistler Mescid-i Aksa ve Kudüs'ü tamamen işgal etme ve Müslümanları buradan tamamen çıkarmanın provasını yapmaktadır. İşgalciler, bu pervasızlık ve küstahlığı; Müslümanların birlikten yoksun olmalarından ve Kudüs davasına ihanet ederek siyonistlerle ilişki içiresine giren bazı İslam ülkelerinin yöneticilerinden almaktadır. Kudüs yoğun saldırıların olduğu günler dışında maalesef gündemimizde hak ettiği yeri bulamamaktadır. Her geçen gün Müslümanlar daha da tepkisiz hale gelirken siyonizmin ise cüreti artarak Kudüs ile Mescid-i Aksa'yı tamamen işgal etme hevesi depreşmektedir." ifadelerini kullandı.

İSTANBUL-SULTANBEYLİ

HÜDA PAR Sultanbeyli İlçe Başkanlığı tarafından Merkez Cami önünde yatsı namazına müteakiben düzenlenen kitlesel basın açıklaması ve dua programında, Kudüs ve Mescid-i Aksa davasının sadece bir toprak veya coğrafya davası olmadığı, Kudüs'ü savunmanın, onu işgalden kurtarmanın tüm Müslümanların siyasi ve şer’i görevi olduğu ifade edildi.

"Vahşet hiçbir zaman durmadı ve maalesef halen de devam ediyor"

Parti teşkilatı adına basın açıklamasını okuyan HÜDA PAR Sultanbeyli İlçe Sekreteri Burak Tahtacı, "1948’den bu yana Filistinlileri yerlerinden eden ve onların evlerini gasp eden işgalcilerin bu mahalleye yönelik işgal eylemi Ramazan ayında da durmadı. Topyekûn işgalin bir parçası olarak Mescid-i Aksa’ya komşu olan Şeyh Cerrah Mahallesinin sahibi ve sakinleri olan Müslümanlar, evlerinden zorla çıkartılarak onların yerine Yahudiler yerleştirilmektedir. Şeyh Cerrah, Beyt Hanun, Cenin. Her yerde işgal, her yerde katliam, her yerde vahşet hiçbir zaman durmadı ve maalesef halen de devam ediyor." dedi.

İstanbul Kudüs ve Mescid-i Aksa için bu gece de ayakta

"Kudüs, yarım asırdır siyonist işgal altında ve kendisini özgürlüğe kavuşturacak Selahaddinleri beklemektedir"

Dün olduğu gibi bugün de uluslararası toplumun Harem-i Şerif’in kutsiyetini ihlal eden ve Mescid-i Aksa’da ibadet eden Müslümanlara ses bombalarıyla ve zor kullanarak saldıran siyonistlere çağrıdan öteye geçmeyen tepkilerin vahşeti durduramayacağını söyleyen Tahtacı, "Arap Birliği, İslam İşbirliği Teşkilatı, Birleşmiş Milletler gibi uluslararası kuruluşların siyonist zalimlere karşı sadra şifa pratiklerinin olmadığı ortadadır. Kudüs ve Mescid-i Aksa sadece bir toprak veya coğrafya davası değildir. Kudüs, bir akide meselesidir. Onu işgalden kurtarmak ve saldırılara karşı korumak, bütün Müslümanların siyasi ve şer’i görevidir. Aksa, bugünlerde işgalin en zor dönemlerinden birini yaşamaktadır. Kudüs, yarım asırdır siyonist işgal altında ve kendisini özgürlüğe kavuşturacak Selahaddinleri beklemektedir." diye konuştu.

İLKHA