HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu, İskenderun'da depremzedelerin sorunlarını dinledi

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Hatay'ın İskenderun ilçesinde bulunan Denizciler Mahallesi esnafını ziyaret ederek geçmiş olsun temennilerinde bulunarak Ramazanlarını tebrik etti.

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu, İskenderun'da depremzedelerin sorunlarını dinledi

Hatay'ın İskenderun ilçesinde depremzedelerin yerleştiği çadırları ziyaret eden Yapıcıoğlu ve beraberindeki heyet, vatandaşlara geçmiş olsun temennilerinde bulunarak onların sorun ve sıkıntılarını dinledi.

Çadırlarda kalan depremzede vatandaşlarla yakından ilgilenen Yapıcıoğlu, çocuklarla da sıcak diyaloglar kurarak gönüllerine dokundu.

Depremzedeler tarafından sıcak karşılanan HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu ve beraberindekiler, vatandaşların teşekkür ve hayır dualarını aldı.

Yapıcıoğlu ve beraberindeki heyet daha sonra Umut Kervanı, Yetimler Vakfı, Avrupa Yetim Eli ve IHO EBRAR'ın kurduğu Koordinasyon Merkezi'ni ziyaret etti.

Koordinasyon Merkezi yetkililerinden ihtiyaçlar konusundaki sorunlarını dinleyen Yapıcıoğlu, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Depremzedelerin ihtiyaçlarının sadece maddi ihtiyaçlardan müteşekkil olmadığının altını çizen Yapıcıoğlu, buradaki vatandaşların manevi desteğe de ihtiyaç duyduklarını belirterek bu ihtiyacı karşılamak üzere sahada olduklarına vurgu yaptı.

Yapıcıoğlu, "Rahmet iklimi, rahmet mevsimi Ramazan ayındayız. 'Onların sorunları, sıkıntıları var mı, eksikler kalmış mı?' diye depremzede kardeşlerimizi dolaşıyoruz. Şükürler olsun maddi anlamda ihtiyaçlarının çok önemli oranda karşılandığını görmek bizleri memnun etti. Fakat ihtiyaç sadece maddi değil, buradaki kardeşlerimizin manevi desteğe de ihtiyaçları var. Biz de siyasetin bu sıcak gündemi içerisinde onları unutmadığımızı, onların da halen aklımızda olduğunu ve onların yanında olduğumuzu göstermek için dolaşıyoruz. Manevi bir destek babında onlarla birebir temas, onlara sıcak bir dokunuş… işte bu ihtiyacı gidermeye çalışıyoruz. Yer yer tespit ettiğimiz belki ayrıntı sayılabilecek ufak tefek eksiklikleri de not ediyoruz, ilgililere ileteceğiz inşallah. Onların giderilmesi, onların tamamlanması için bir katkımız olursa ne mutlu." ifadelerini kullandı.

Depremin ilk gününden itibaren sahada depremzedelere yardım elini uzatan sivil toplum kuruluşlarının bu süreçte çok iyi iş çıkardıklarına işaret eden Yapıcıoğlu, yardım kuruluşlarının karşılaştıkları sorunlara da temas etti.

"Deprem bölgesine kuru gıdanın yanı sıra sebze ve meyve de gönderin"

Dayanıklı olduğu ve raf ömrü uzun olduğu için daha çok kuru gıdaların bölgeye gönderildiğine dikkat çeken Yapıcıoğlu, hayırseverlere sebze ve meyve göndermeleri çağrısında da bulundu.

Yapıcıoğlu, "Özellikle baklagiller; nohut, fasulye, mercimek, pirinç ve bulgur gibi kuru gıdalar gönderiliyor. Fakat insanlar çok uzun süre aynı şeyleri yiyince bir müddet sonra artık bu bıkkınlık veriyor. Bizden talepleri var. Hayırsever vatandaşlara buradan sizin aracılığınızla duyurmuş olalım. Buradaki depremzede kardeşlerimize sebze yemeğinin pişirilmesi için pişirilebilecek nitelikteki sebzeler ve belki meyve ihtiyaçlarını karşılamak için bu konuda da biraz daha duyarlı, biraz daha hassas olurlarsa, gönderdikleri yardım malzemelerini bu şekilde çeşitlendirirlerse ya da nakdi yardımlarla burada bu hizmeti veren kardeşlerimizin neye ihtiyacı varsa onları satın alabilecekleri maddi destek çıkarlarsa inşallah daha iyi bir iş çıkarmış olacağız." dedi.

"Burada hayat yavaş yavaş normale dönüyor"

Yaraları hep birlikte saracaklarına vurgu yapan Yapıcıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yaraların çoğu sarıldı. İnşallah bir an önce kalıcı konutlar tamamlanır ve vatandaşlarımız kendi yerlerine geçerler, kendi ayakları üzerinde doğrulurlar. Bugün esnafımızı da ziyaret ettik. Özellikle gezdiğimiz yerlerde çok ciddi hasar almamış olan yerlerde esnaf rutine dönmüş. Hayat normale dönüyor yavaş yavaş."

"Önce pandemi ardından deprem afeti nedeniyle çocuklarımız eğitimden geri kaldı"

Açıklamasında İskenderun'da yaşanan eğitimle ilgili sıkıntılara da yer veren Yapıcıoğlu, Millî Eğitim Bakanlığına bir çağrıda bulundu.

Yapıcıoğlu, "Eğitimle ilgili burada bazı sıkıntılar var. Özellikle İskenderun merkezde öğretmen sayısının azlığından dolayı eğitime geçilemedi. Pandemi sonrası bir de üzerine bu deprem afeti geldi. Çok geri kalmış olan buradaki evlatlarımıza, çocuklarımıza bir an önce eğitim verilmesi için de çabayı arttırmak gerekiyor. Buradan bu vesileyle Millî Eğitim Bakanlığımıza da bu çağrıda bulunmuş olalım." ifadelerini kullandı.

Basın açıklamasının ardından Hatay'ın Hassa ilçesine geçen Yapıcıoğlu ve beraberindeki heyet, ilçeye bağlı Söğüt köyüne geçerek vatandaşlarla birlikte iftarını açtı. (İLKHA)