Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bunlar Kandil'den, Pensilvanya'dan, şer odaklarından destek alıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Bağcılar'da katıldığı toplu açılış töreninde konuştu. Seccade görüntüsü ile gündem olan Kemal Kılıçdaroğlu'na tepki gösteren Erdoğan, "Her gün bir elebaşı Kılıçdaroğlu için oy istiyor. Bunlar Kandil'den, Pensilvanya'dan, şer odaklarından destek alıyor.” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bunlar Kandil'den, Pensilvanya'dan, şer odaklarından destek alıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Cumhur ittifakı ile birlikte bir yola çıktık. 14 Mayıs'ta sizler bir şahlanışa döndüreceksiniz. Durmak yok. Fazla kalmadı 40 gün. Bu 40 gün içinde birileri seccadelerin üzerine ayakkabıları ile basabilir. Bunlar Pensilvanya'dan alıyor talimatı. Yapabilirler. Bunlara en güzel cevabı aziz milletim 14 Mayıs'ta verecektir. Cumhur ittifakı olarak hem deprem konutlarının temellerini attık hem de iftarı paylaştık. Milletimiz oruçla, Kur’an’la nefis muhasebesi ile bu mübarek günleri idrak ederken deprem bölgesindeki kardeşlerini unutmuyor.” dedi.

Her gün bir elebaşının Kılıçdaroğlu için oy istediğini söyleyen Erdoğan, "Ne kendisinin ne de masa arkadaşlarının gıkı çıkmıyor. İstemem yan cebime koy mahcubiyetinden de olsa bu duruma kimse itiraz etmiyor." dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bir tarafta terör örgütlerine nefes aldırmayan bir ittifak var, diğer tarafta Kandil'den Pensilvanya'ya şer odaklarının desteklerini açıkladığı bir yapı var." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "HDP'yi parlamentoda gidip ziyaret etti mi bay bay Kemal? Onlara acaba kapılar arkasında neleri vaad etti, neyin sözünü verdi?." ifadelerini kullandı.