HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Kaya: Dünya, İslam coğrafyasındaki zulümlere hep sessiz kaldı

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Metin Kaya, dünyanın başka ülkelerinde bir sıkıntı çıktığında yardıma koşan Batılı yardımseverlerin (!) söz konusu Afganistan olunca 3 maymunu oynayarak sessiz kaldıklarını söyledi.

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Kaya: Dünya, İslam coğrafyasındaki zulümlere hep sessiz kaldı

HÜDA PAR Malatya Gençlik Kolları Başkanlığı, "16-23 Mart Dünya Mustazaflar Haftası" münasebetiyle partinin konferans salonunda bir program düzenledi.

Sunuculuğunu Mehmet Ali Yıldız'ın yaptığı program, Zülkif Yokuş'un Kur'an-ı Kerim tilaveti ve HÜDA PAR Malatya İl Başkanı Mehmet İlker Dönmezer'in açılış konuşmasıyla başladı.

Günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yapan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Metin Kaya, mustazaflığın ve ezilmişliğin Müslümanların kaderinin olmaması gerektiğini belirtti.

"Müslümanlar İslam coğrafyasında zulüm görüyor"

Müslümanların, zulüm görmemesi ve ezilmemeleri için çaba ve gayret göstermeleri gerektiğine dikkat çeken Kaya, "Bugün Müslümanlar, Mustazaflar, ezilmişler, küfrün merkezinde bu zulmü görmüyorlar, İslam topraklarında, kendi yaşadıkları coğrafyada bu zulmü görüyorlar. Allah-u Teala o mustazaflara hitap ederken, küfrün içerisinde bir azınlık idiler. Ama bugün maalesef Müslüman bir coğrafya içerisinde, Müslümanların içerisinde, Müslümanların adıyla Müslümanlara zulüm ediliyor. İşte asıl üzerinde düşünülmesi gereken budur." diye kaydetti.

"Dünya, İslam coğrafyasındaki zulümlere hep sessiz kaldı"

İslam coğrafyasında yaşanan zulüm ve katliamlara değinen Kaya, şöyle devam etti:

Bugün Yemen'de bir zulüm vardır, bir katliam vardır. Belki günde yüzlerce çocuk açlıktan ölüyor! Silahla katledilenleri saymıyoruz bile. Hemen yanı başımızda bulunan Suriye'nin hali gözler önünde. Filistin'de, Irak'ta, Pakistan'da ve Afganistan'da Müslümanlar zulüm altında ve bir çoğumuz da bu zulmü kabul etmişiz. Bunun acılı tarafı da Mısır'da. Geçen hafta Mısır'da 18 gencimiz sessiz sedasız idam edildi ve kimseden ses çıkmadı. Dünyanın herhangi bir yerinde birisi idam edildiğinde o üç maymunu oynayan dünya idarecileri kıyameti koparırlar ama Mısır için ses çıkmıyor! Müslümanlardan da ses çıkmadı. Mısır'ın Rabia meydanında bir günde 2 bin 500 Müslüman katledildi, hiç kimseden ses çıkmadı. Hep sessiz kalındı. Küfür, Müslümanların sessizliğine asla sessiz kalmaz. Bizi alıştırdılar. 'Siz mustazafsınız, garibansınız, sesinizi çıkarmayın.' Biz de çıkarmıyoruz. Çıkarmadıkça da bu hale geliyoruz.
"Ukrayna'dan kaçanları çiçeklerle karşılayanlar savaştan kaçan Müslümanların botlarını batırarak katlediyor"

Dünya, Afganistan'da zafer kazanan Müslümanları açlıkla terbiye etmeye çalışıyor

Kaya, "Müslüman coğrafyanın dört bir yanında kan dökülüyor kimseden ses çıkmıyor. Rusya-Ukrayna savaşı konusunda dünya bir olmuş, basına mavi gözlü, sarı saçlı çocuklar diye lanse ediyorlar ve onlar için ellerinden geleni yapıyorlar. Gittikleri ülkelerde çiçeklerle karşılıyorlar ama savaştan kaçan Müslümanları botlarını batırarak katlediyorlar ya da sınırda elbiselerini soyarak donarak can vermelerine sebep oluyorlar. Bu devam ettiği sürece mustazaflığımız da devam edecek. Biz, siyonist askerlerin arasında gözleri bağlı, başı dik ve onurlu bir şekilde giden Filistinli 14 yaşındaki çocuk (Fevzi El-Cunidi) gibi olmadığımız sürece mustazaflığımız devam edecek. Ezilmişlik, mustazaflığın bizim kaderimizin olmaması gerekir. Allah Resulü de (Sallallahu Aleyhi Vesellem) hayatı boyunca zulme karşı dik durmuştur. Zulme karşı direniş göstermezsek zulüm sürekli başımızda olur." uyarısında bulundu.

"Müslümanlar nerede zulme karşılık verip direnmişse mücadeleleri neticeye ulaşmıştır"

Müslümanların sessizliğe büründüğü her yerde zulmün kat kat artarak devam ettiğinin altını çizen Kaya, "Ancak Müslümanlar, nerede zulme karşılık vermiş ve direnmişlerse, zorluk ve sıkıntıya rağmen mücadeleleri neticeye ulaşmıştır. Allah'u Teala adildir, adalet sahibidir. Eğer biz mücadele ve gayret edersek, mutlaka vaadini yerine getirecektir. Dünyanın dört bir yanında, Bosna'da, bir zamanlar Çeçenistan'da ve son olarak ta Afganistan'da küfür dize getirilmiştir." diye anımsattı.

"Afganistan'ı açlıkla terbiye etmeye çalışıyorlar"

Aç bırakılmalarına rağmen Afganistan'da Müslümanların mücadeleyi kazandığını anımsatan Kaya, "Adeta bütün dünya Afganistan'ı aç bırakma yarışına girmiş. Dünyanın başka ülkelerinde bir sıkıntı çıktığında Batılı yardımseverler (!) yardıma koşarken, bugün Afganistan'a karşı 3 maymunu oynayıp sessiz kalıyorlar. Çünkü Afganistan'da Müslümanlar zafer kazanmış, onları mağlup etmiş, onlar da Afganistan'ı açlıkla terbiye etmeye çalışıyorlar. Allah'ın izniyle onda da başarılı olamayacaklar." dedi.

Mustazaflar Haftası münasebetiyle düzenlenen program yapılan duanın ardından son buldu.

İLKHA