Heniyye: Direnişi yaymak istiyoruz

İslami Direniş Hareketi (HAMAS) Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, önceliklerinin Filistin davasının ilkelerini korumak, Mescidi Aksa ve Kudüs konusunda taviz vermemek olduğunu belirterek HAMAS'ın ilkelerine bağlı dimdik ayakta ve asla eğilmediğini ifade etti.

Heniyye:  Direnişi yaymak istiyoruz

Direnişin, işgalci israil’in caydırıcı stratejisine karşı zafer kazandığını ve işgal rejiminin ekonomisine büyük zarar verdiğini belirten Heniyye, Filistin direnişini hem Gazze hem de Batı Şeria'da yaymak istediklerini ifade etti.

İslami Direnişin, siyonist işgalcilere karşı ortaya koyduğu mücadelenin, 34 yıllık bir çalışmanın neticesi olduğunu vurgulayan Heniyye, bunun; özgürlük, dönüş hakkı ve işgalciyi Filistin’den kovma projesini başarıya ulaştırma hedefini yansıttığını söyledi.

Bütün Filistinlilerin katılımını sağlayacak, ortak bir siyasi program üzerinde ittifak etmeyi temin etmek için çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Heniyye, bu amaçla Filistin Kurtuluş Örgütü'nün yeniden yapılandırılmasını sağlamaya çalıştıklarını aktardı.

Hamas lideri Heniyye, "Bir diğer önceliğimiz ise esirlerin özgürleştirilmesidir. Kassam Tugayları'nın elinde dört israilli esir asker var. Celbu’ (Gilboa) Cezaevi'nden (özgürlük tüneliyle) kaçan ve daha sonra tutuklanan esirler de muhtemel bir esir takası anlaşmasının parçası olacaklardır. Filistin direnişi, işgalcileri esir takas anlaşması için zorlama gücüne sahiptir." ifadesini kullandı.

İngiltere’nin Kasım 2021’de HAMAS’ı "terör örgütü" ilan etmesine de değinen Heniyye, İngiltere’nin verdiği bu karar,  siyonist israil’in baskı ve şantajlarına boyun eğdiğini gösteriyor” şeklinde konuştu.