HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu: İftiracılar hukuk önünde hesap verecek!

Katıldığı bir televizyon yayınında önemli açıklamalar yapan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, partilerine yönelik başlatılan karalama kampanyalarına dikkat çekerek, "Bazı hassasiyetleri kaşımak suretiyle bizi ötekileştirmek istiyorlar. Bu iftiraları, çamurları atanlar hukuk önünde tek tek hesap verecekler." dedi.

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu: İftiracılar hukuk önünde hesap verecek!

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge programında soruları yanıtladı.

Zekeriya Yapıcıoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar;

İttifak görüşmeleri tamamlandı mı?

Görüşmeler devam ediyor, henüz noktayı koymadık. 2018  cumhurbaşkanlığı seçimlerinde sayın Erdoğan'a destek verme kararı almıştık, parlamento seçimlerinde herhangi bir ittifak yapmadık, tek başımıza girmiştik. 

Parlamento seçimlerinde ittifak gerçekleşmese dahi sayın Erdoğan'a destek verme kararı aldık. Parlamento seçimleri için görüşmeler devam ediyor. 

HÜDA PAR, HDP'den farklı olarak ne söylüyor?

Parti programımızda memleketin neredeyse bütün meseleleriyle ilgili çözüm önerilerimizi yazdık. HÜDA PAR'ı konuşup tartışıyorlar. Twitlere dayanarak HÜDA PAR'ın programında şunlar şunlar var şeklinde tartışıyorlar. HÜDA PAR özerklik istiyor, federasyon istiyorlar diyorlar. Biz diyoruz ki şiddete başvurmadan siyaset yoluyla ne istiyorlarsa söyleyebilsinler. HÜDA PAR'ın bunu istediğine dair parti programında bir ifadeyi birisi göstersin ben okuma yazma bilmiyorum diye özür dileyeceğim. Ama öyleyse parti programında bunlar var diyenler çıkıp kamuoyundan özür dilesin. 

Biz diyoruz ki Türkler ve Kürtler bin yıldır beraber kardeşçe yaşıyorlar. Tarihin bazı dönemlerinde bu kardeşlik hukukuna aykırı işler yapıldı bunlar görülsün ve bir daha yapılmasın ve cumhuriyetin asli kurucu olan bu insanlar birlikte yürüsünler. Ancak bunu görmek istemeyenler bazı hassasiyetleri kaşımak suretiyle bizi ötekileştirmek, şeytanlaştırmak için yoğun bir çaba içerisinde. 

Bu iftiraları, çamurları atanlar hukuk önünde tek tek hesap verecekler. Parti programımız ortada. Herkes görüşlerimize katılmak zorunda değil, eleştiri de yapabilir ama söylemediğimiz şeyleri sanki biz söylemişiz gibi halkı aldatarak yapmaları hiç ahlaki değil. 

HÜDA PAR'ın şiddetle ilintisi var mı? HÜDA PAR şiddete nasıl bakıyor

Terörün her türlüsüne lanet olsun. Siyaset şiddeti içerisinde barındıramaz. Memleketin hiçbir sorunu silahla çözülemez. Bizim parti programımızdaki ana başlıklardan bir tanesi Kürt meselesi. Dedik ki şiddet ve silah bu meselenin çözümü önünde engeldir. Belki bundan dolayı bu meseleyi şiddetle çözmek isteyenler bizi karalıyorlar, sürekli iftira ediyorlar. Şiddet yöntem değildir. Bana göre bir insanı bilerek ve isteyerek haksız yere öldürmenin cezası idam olmalıdır. Şiddete yönelik tavrımızı bundan daha net nasıl ifade edebilirim?

Bana HDP ile siyasi bir benzerlik söyleyin? En fazla Kürt meselesi. Biz Kürt meselesinin adalet temelinde çözülmesini istiyoruz. Bize göre diğerleri bu meselenin çözümünü istemiyor, bundan nemalanıyor.

HÜDA PAR neden tartışma konusu

Kandil'den, Pensilvanya'dan tepki alıyoruz. Komünist, sosyalist kesimler habire saldırıyorlar. İslami çizgimizden dolayı kendi kinlerini kusuyorlar. Millet İttifakı'na yakın olanlar AK Parti'yi yada cumhur ittifakının diğer bileşenlerini ürkütmek için bilinçli şekilde yapıyorlar. Sebebi şu ilk defa CHP bu seçimde iktidar olabilir miyiz ümidine kapıldı. HÜDA PAR denklemi bozduğu için HÜDA PAR'ı denklemin dışında tutmak istiyorlar. Madem aradaki fark o kadar açık ve HÜDA PAR da iddia ettikleri gibi az oya sahipse o zaman bu telaş niye? Niye bu kadar saldırıyorlar? Seçimlere 2 ay kalmış. Siyasilerin planlarını, projelerini tartışmaları gerekmez mi? Ama bütün partiler HÜDA PAR'ı tartışıyor, bütün televizyon kanalları HÜDA PAR'ı tartışıyor. HÜDA PAR'ın bu kadar merkezde olmasının bir sebebi olması gerekmez mi? Ne HÜDA PAR dedikleri gibi insanları ötekileştirici bir dile sahiptir, ne HÜDA PAR kavgacıdır ne de şiddeti kutsayan bir partidir. Millet İttifakı'nın derdi HÜDA PAR denklemin dışında kalsın. Bunlar bizi ürkütmeyecek. Biz kendi işimize bakacağız. İftira atanlar da hukuk önünde bunun hesabını verecek.