Binlerce çocuk "Hayat Namazla Güzeldir" dedi

Kur'an Nesli Platformu tarafından Türkiye'nin birçok ilinde organize edilen ve 7-10 yaş arası çocuklara yönelik yapılan 15 günlük "Hayat Namazla Güzeldir" programlarının final etkinlikleri gerçekleştirildi. Programlara binlerce çocuk katılarak, "Hayat Namazla Güzeldir" dedi.

Binlerce çocuk "Hayat Namazla Güzeldir" dedi

Kur'an Nesli Platformu Batman Koordinatörlüğünce 7-10 yaş arası çocuklara yönelik yapılan 15 günlük "Hayat Namazla Güzeldir" programının final etkinliği gerçekleştirildi. Programlarla 2 binin üzerinde çocuk namaz eğitimini başarıyla tamamladı.  

Batman’da iki haftalık eğitimlerini başarıyla tamamlayan ve ilk kez namazla tanışan kız ve erkek çocuklar, aileleri ve hocaları eşliğinde programın düzenlendiği alana kadar yürüdü.

Yürüyüş esnasında "Namaz Müminin Miracıdır", "Namaz Cennetin Anahtarıdır", “Namaz İnsanı Kötülüklerden Alıkoyar” pankartları taşıyan çocuklar sık sık "Namaz Dinin Direğidir" sloganları attı.

Yürüyüşün ardından küçük kız ve erkek çocuklar, Hürriyet Mahallesi'nde bulunan Şerzan Kurt Parkı’ndaki programın final etkinliğine katıldı.

Programda yapılan konuşmaların ardından programda kız ve erkek çocuklara temsili başarı belgesi verildi.

Daha sonra namaz eğitimini tamamlayan çocuklar cemaatle 2 rekât şükür namazı kıldı.

İstanbul'da yüzlerce çocuk "Hayat Namazla Güzeldir" etkinliğinde bir araya geldi

Kur'an Nesli Platformu Marmara Koordinatörlüğü tarafından da İstanbul'da düzenlenen "Hayat Namazla Güzeldir" etkinliğinde, yüzlerce çocuk bir araya gelerek cemaatle namaz kıldı.  

Çocukların namaz alışkanlığı edinmesi için Türkiye'nin birçok ilinde 2 haftalık namaz eğitimi sonrasında çocukları bulunduğu ilde belli bir camide toplayarak cemaatle namaz kılmalarına vesile olan Kur'an Nesli Platformu, İstanbul'da da Anadolu ve Avrupa yakasında namaz programı düzenledi.

Fatih Saraçhane Parkı'nda aileleriyle birlikte toplanan çocuklar, buradan Şehzadebaşı Camii'ne kadar tekbirler ve "Hayat Namazla Güzeldir" sloganları eşliğinde yürüdü.

Çocuklar tarafından Esmaül Hüsna, hadis, kısa surelerin okunduğu programda konuşan Yazar Mehmet Ali Gönül, "Bugün çok güzel bir gün ve hepiniz de çok güzlesiniz. Güzel elbiseler ve şirin takkelerinizle güzel bir görünümünüz var. Bu görünümünüz bir masumiyetin işaretidir. Çocuklar günahsızdır, masumdur, tertemizdir. Henüz fıtratları kirletilmemiş olan şahsiyetlerdir. Yarının büyükleri, güzel kulları, bayrağı bizden devralacak olanlardır. Dolayısıyla burada namaz için bir arada olmanız kadar güzel bir şey yok. Umarım rabbim gençliğinizde de, yetişkinliğinizde de ehli namaz olmayı size nasip eder. Namazı sürekli kılmayı kendisine hayat prensibi edinenlerden eyler." dedi.

Yazar Gönül'ün konuşmasının ardından yine çocuklar tarafından okunan ezan ve kamet sonrasında cemaatle namaz kılındı. Program yapılan tesbihat ve dua ile son buldu.

İstanbul'da ayrıca, Anadolu Yakası'nda Kartal Soğanlık Camii'nde de "Hayat Namazla Güzeldir" etkinliği düzenlendi. (İLKHA)