Umut Kervanı'ndan Afganistan'da onlarca yetime nakdi yardım

10 gündür Afganistan'da yoğun bir şekilde yardım çalışmalarına devam eden Umut Kervanı, Kunduz vilayetinde onlarca yetime nakdi yardım ulaştırdı.

Umut Kervanı'ndan Afganistan'da onlarca yetime nakdi yardım

Umut Kervanı, Afganistan'ın başkenti Kabil'de başlattığı yardım çalışmalarını, Belh vilayetine bağlı Mezar-ı Şerif şehri ve Cevizcan vilayetine bağlı Şibirgan şehrinde bulunan çadır kamplarda; giyim, yakacak, gıda, sıcak yemek, ekmek, Kur'an-ı Kerim dağıtımı gibi çeşitli projelerle sürdürdü.

Kunduz vilayetine bağlı Çahar Dere ilçesinde daha önce başlatılan ve yapımı tamamlanan "Su Kuyusu" projelerinin açılışını gerçekleştiren Umut Kervanı, Kaley-i Zal ilçesine bağlı Aktepe köyünde de hayırseverlerin bağışladığı nakdi yardımları onlarca yetime ulaştırdı.

Yaptıkları yardım çalışması sonrası açıklama yapan Umut Kervanı Genel Sekreteri Mehmet Nurullah Günaydın, "Umut Kervanı olarak Afganistan'ın Kunduz vilayetine bağlı bir köydeyiz. Burada yetim kardeşlerimizle birlikteyiz. Hayırseverlerimizin gönderdiği nakdi yardımları kendilerine ulaştırdık. Allah-u Teâlâ hayırseverlerimizden razı olsun." dedi.

Umut Kervanı Genel Başkan Yardımcısı Molla Cemal Çınar ise yapılan yardım sonrasında bağışta bulunan hayırseverler için dua etti. (İLKHA)