Batı Şeria, Kahraman Şehid Ebu Yakub'u son yolculuğuna uğurladı

Katil İsrail askerlerinin, işgal altındaki Batı Şeria'nın Selfit kentine düzenlediği baskına karşı direnen İbrahim Mustafa Ebu Yakub siyonist askerlerin açtığı ateş sonucu şehid düştü.

Filistin Sağlık Bakanlığı dün (9 Temmuz Perşembe) gece Selfit kentinin kuzeyinde yer alan Kefel Haris beldesinde Filistinli bir vatandaşın, işgal güçleri tarafından boynundan vurularak yaralandıktan sonra şehit olduğunu duyurdu.

Bakanlık yaptığı açıklamada, şehit olan İbrahim Mustafa Ebu Yakub’un boynundan vurularak yaralanmasından sonra Selfit’teki hükümet hastanesine nakledildiğini açıkladı.

Diğer yandan hastane personeli, işgal güçleri tarafından başka bir Filistinin daha ayağından vurulduğunu belirtti.

Bölgedeki yerel kaynaklar da, zulümde sınır tanımayan işgalci İsrail güçlerinin, Kefel Haris beldesi yakınlarında Mustafa Ebu Yakub’u doğrudan ateş açarak şehit ettiğini bir diğer Filistinliyi de bacağından vurarak yaraladığını ifade etti.

Kefel Haris belediye başkanı Usam Ebu Yakub, işgal güçlerinin 4 gündür beldenin giriş ve çıkışlarını kapattığını ve dün 34 yaşındaki Mustafa Ebu Yakub’u şehit etmesinin yanı sıra 17 yaşındaki Muhammed Abdülsselam’ı da yaraladığını söyledi.

İşgalci İsrail ordusundan olayla ilgili şu ana kadar herhangi bir açıklama yapılmadı.

Palinfo