Cami ve yârenleri hedef alınıyor

İslam düşmanları tarih boyunca camileri hedef almıştır. İslam coğrafyası, geçmişte ve günümüzde camilerde müslümanlara yönelik katliam girişimlerine tanıklık etmiştir. Kürdistan coğrafyasında da bu anlamda çok acı olaylar yaşanmıştır. Bunların başında da Susa'da yaşanan cami katliamı gelmektedir.

İslam düşmanları tarih boyunca camileri hedef almıştır. Cami merkezli hayat islam düşmanlarının zulüm dolu saraylarını tehdit etmektedir. Haçlılar, Moğollar İslam coğrafyasına saldırdıklarında ilk olarak mescidleri yakıp yıkmıştır.

Çağın emperyal güçleri de camileri hedef almıştır. Afganistan, Pakistan, Suriye ve Irak'ta yüzlerce cami bombaların hedefi olmuştur. ABD bir camiyi daha vurdu diye onlarca haber çıkmıştır.

Asya'da Budist çeteler Arakanlı müslümanları camilerde yakmıştır. Komünist Çin ve Budist Hindistan'da müslümanlar aynı eziyetleri görmüş, camileri kapanıp, yakılıp ve yıkılmıştır. Filistin'de Siyonistler camilerimizi ve mescidlerimizi hedef almış. Mescid-i Aksa yakılmaya çalışılmış saldırıya uğramış. El-Halilde Hz. İbrahim Camii hedef alınmış, sabah namazında müslümanlar şehid edilmiştir. Yeni Zellanda da 51 can camide şehid edilmiştir.

Türkiye'de de Cumhuriyetin ilk tarihinde camiler kapatılmış, ahırlara çevirlmiş, ezan dahi yasaklanmıştır. Seküler ideolojilerin doğurduğu Marksist örgütlerde rejimden geri kalmamıştır. Kürdistan coğrafyası bu anlamda çok acı olaylara tanıklık etmiştir. Bunların başında Susa'da yaşanan cami katliamıdır. O gece tarih unutulmayacak bir vahşete tanıklık etmiştir. İslam düşmanları Susa'da akıttıkları kana doymamışlar, Başbağlar köyünde 33 müslümanı katlederek yine bir katliam Kürdistan coğrafyasında yaşanmıştı.

Tarih dünü unutturmadığı gibi geleceği de yazmaya devam ediyor. Gelecek yazılırken mazlumlar umutlarını besleyerek yarına bakıyor. Zalimler dün oluduğu gibi bugün de lanetleniyor.

Habernas