Avrupa Yetim Eli Mogadişu'da katarakt hastası 100 kişiyi ameliyat ettirdi

Uluslararası Yardım Kuruluşu Avrupa Yetim Eli, Somali'nin başkenti Mogadişu'da katarakt hastası 100 kişiyi ameliyat ettirerek yeniden görmelerini sağladı.

Avrupa Yetim Eli Mogadişu'da katarakt hastası 100 kişiyi ameliyat ettirdi

Tedavi edilmediğinde körlüğe sebep olan katarakt hastalığı Afrika Kıtası'nda, yaşın yanı sıra yetersiz beslenme, uzun süre şiddetli ışığa maruz kalma ve göz travmaları gibi sebeplerden dolaylı yaygın biçimde görülüyor.

Teknik ve maddi imkânsızlıklar nedeniyle ameliyat olamayan çoğu kişi, görme yeteneğini kaybediyor ve hayatını başkalarına bağımlı bir şekilde sürdürüyor.

Hayırsever vatandaşların katkısıyla Avrupa Yetim Eli, Somali'nin başkenti Mogadişu'da kamplarda yaşayan ve görme kusuru yaşayan 100 kişinin ameliyatını özel bir sağlık merkezinde gerçekleştirdi.

Görme yetisine kavuşan kişiler, mutluluklarını Avrupa Yetim Eli yetkilileriyle paylaşarak katkıda bulunan hayırseverlere dualarda bulundu.

Avrupa Yetim Eli Mogadişu'da katarakt hastası 100 kişiyi ameliyat ettirdi
Avrupa Yetim Eli Temsilcisi Nizamettin Aygan, yaptığı açıklamada, hayırseverler tarafından bağışlanan yardımlarla katarakt projelerini gerçekleştirdiklerini söyledi.

Katarakt hastalarının ameliyat olmasına vesile olan hayırseverlere teşekkür eden Aygan, "Avrupa Yetim Eli olarak şu anda Afrika'nın Somali ülkesindeyiz. Bizlere katarakt ameliyatı için bağışta buluna hayırseverlerden Allah razı olsun. Katarakt ameliyatı, burada bulunan insanlar için önemliydi ve imkânsızlıktan dolayı belirli bir yaşa gelmelerine rağmen ameliyat olamamışlardı. Hamdolsun hayırseverlerin yardımıyla mağdur olan insanlarımızın ameliyatları gerçekleştirildi." dedi.

Avrupa Yetim Eli Mogadişu'da katarakt hastası 100 kişiyi ameliyat ettirdi
Katarakt hastalarının ameliyat olmalarına vesile olan hayırseverlere teşekkür eden Aygan, konuşmasının sonunda şunları söyledi:

"Gerçekten buralarda hastane şartları çok zor ve sıkıntılı, bu yüzden imkânlar dâhilinde bu kadar yapabiliyorlar. Burada bulunup buradaki mağduriyeti görmek ve şahit olmak apayrı bir şey. Arkamızda bulunan listede ismi bulunan hayırseverlerin katkılarından dolayı tekrar kendilerine teşekkür ediyor ve Allah kendilerinden razı olsun diyoruz."

İLKHA