Avrupa Alimler Birliği üyesi Recep Hoca Hakka yürüdü

Avrupa Alimler Birliği üyesi Molla Recep Todil hoca yakalandığı amansız hastalık sonucu tedavi gördüğü hastanede Rabbine kavuştu.

Avrupa Alimler Birliği üyesi Molla Recep hocamız altı aydan fazladır yakalandığı Tiroid Bezi Kanseri hastalığından dolayı tedavi görüyüordu. Her geçen gün durumunun ağırlaşması üzerine hastaneye yatırılan Recep Hoca gece geç saatlerde ruhunu Rabbine teslim ederek Hakka yürüdü.

Recep Todil Hoca Adana'nın Feke köyünde 1964'te dünyaya geldi. İslami ilimlere olan isteğinden dolayı Siirt'in meşhur Tillo Medreselerinde ilmi ve manevi eğitimini tamamladı.

Genç yaşlarda yurt dışına çıkıp Almanya'ya yerleşti. Almanya'da da bulunduğu ortamda İslami hizmetlerine devam etti. Daha sonra Avrupa Peygamber Sevdalıları ile birlikte İslami tebliğde aktif rol alarak birçok hizmette bulundu. İnsanların dünyalık peşinde koştuğu bir dönemde kendisi çalıştığı otomobil fabrikasından daha ziyade İslami çalışmalara vakit ayırıyordu. Avrupa Alimler Birliğinin kurulması ile Recep Hoca'da bu kurumun içerisinde yer alarak çalışmalarını devam ettirdi.

Hizmetlerinden insanların istifade ettiği Recep Hocamız gurbette sevenlerini gözüyaşlı bırakarak Rabbine kavuştu.

Cenaze namazı 30.12.2019 saat 11.00'de Mattenbergstraße 66, 34132 Kassel, Deutschland adresinde kılınacak.

Habernas ailesi olarak Recep Hocamıza Allah'tan rahmet, yakınlarına ve dava arkadaşlarına da Sabr-ı Cemil diliyoruz.

Habernas