Afganistan Dışişleri Bakanı Muttaki: İnsan haklarından bahseden dünya Gazze’deki acımasız katliamı seyrediyor

Tahran'da düzenlenen Uluslararası Filistin'e Destek Konferansı'nda konuşan Afganistan İslam Emirliği Dışişleri Bakanı Emir Han Muttaki, Batılı rejimlerin Filistin konusunda izlediği iki yüzlü politikayı eleştirdi

Afganistan Dışişleri Bakanı Muttaki: İnsan haklarından bahseden dünya Gazze’deki acımasız katliamı seyrediyor

Afganistan İslam Emirliği Dışişleri Bakanı Emir Han Muttaki, uluslararası toplumun Filistin konusundaki çifte standardını eleştirerek "insan haklarından, insani değerlerden, özgürlük ve adaletten bahseden dünya acımasız katliamı seyrediyor" dedi.

Muttaki bu açıklamaları Tahran'da düzenlenen Filistin konulu üst düzey istişare konferansında yaptı.

Muttaki ayrıca İslam dünyasını Filistin konusunda birlik olmaya çağırarak Filistinlilerin mücadelesinin "meşru ve yasal" olduğunu söyledi.

"Afganistan İslam Emirliği, İslami değerlerin koruyucusu olarak, etkili İslam ülkelerini Siyonist rejim tarafından masum Filistin halkının öldürülmesine son verilmesi ve Siyonist rejimin sorumlu tutulması konusunda daha etkin bir rol oynamaya çağırıyor" dedi.

Muttaki ayrıca Afganistan'daki duruma da işaret ederek, ülkenin dünyadaki çelişkinin kurbanlarından biri olduğunu söyledi.

"Kırk yıldan fazla süren yabancı işgallerinin ardından güvenlik ve istikrar yolunda adımlar atarken, ülkem Afganistan'ın insan hakları araçsallaştırılarak yaptırıma tabi tutulduğunu görmek çok garip!" dedi.