Filistin davasının destekçisi Arjantili Şair Herman, Mescid-i Aksa'da Şehadet getirdi

Filistin davasının destekçisi ve savunucusu olan Arjantinli uluslararası şair Leonardo Herman, Mübarek Mescid-i Aksa'da Şehadet getirerek İslam'ı seçtiğini ilan etti.

Kudüs'te bir medya kuruluşu, Arjantinli şair ve sanatçı Leonardo Gaston Herrman'ın Mescid-i Aksa'nın avlusunda İslam'a geçtiğini duyurmasını belgeleyen bir video yayımladı.

Uluslararası Özgürlük İçin Kitap Birliği'nin başkanı Herrman, çarşamba günü işgal altındaki Kudüs'e geldi ve Filistin halkıyla Güney Amerika Kültürel ve Siyasi Dayanışma Derneği'nin üyeleride ziyaretine eşlik etti.

Filistinli diplomat Munjed Salih'in eşlik ettiği Herman tanıklıkların huzurunda şehadet getirerek İslam dinini seçtiğini ilan etti. 

Kalkilya valisi ile yaptığı görüşmede Herrman, 'Bütün Dünya Filistin gerçekliğine aşinadır' diyerek, Filistin halkının kararlılığı ve işgale karşı direnişini överek,  Filistin'i ziyaret etmekten onur duyduğunu ifade etti.

Herman, Uluslararası Yazarlar Birliği aracılığıyla  Filistin halkının kurtuluş mücadelesini destekleyeceklerini ve daima gerçekleri Dünyaya duyuracaklarını dile getirdi.

1975 Arjantin doğumlu olan şair Herman, her platformda Filistin mücadelesini savunarak gündemdeye tutmaya çalışmaktadır. Şiir ve edebiyat alanında Dünyanın Hayaletleri, Ebedi Dönüş ve İşte Adam eserleri bulunmaktadır.