2021'in son Cuma şehidi: Hamas mensubu Emir Atıf Rayyan

Siyonist rejim askerlerinin, işgal altındaki Batı Şeria’nın Selfit kentindeki bir Yahudi yerleşim birimi yakınlarında bıçaklı saldırı girişiminde bulunduğu iddiasıyla ateş ettikleri Filistinli Atıf Rayyan şehid düştü.

2021'in son Cuma şehidi: Hamas mensubu Emir Atıf Rayyan

İşgal güçleri bu sabah Batı Şeria’nın kuzeyindeki Selfit vilayeti toprakları üzerinde kurulu Ariel Yahudi Yerleşkesi yakınlarında Filistinli bir genci bıçaklama eylemi girişiminde bulunduğu iddiasıyla üzerine ateş açarak ağır yaraladı. Yaralı gencin daha sonra şehit olduğu bildirildi.

İşgal rejimi medya organları, yanında taşıdığı bıçakla eylem girişiminde bulunan Filistinli gencin açılan ateş sonucu karnından yaralandığını ve işgal askerlerinden yaralanan olmadığını öne sürdü.

Filistin Sağlık Bakanlığı, şehit gencin Selfit’e bağlı Karavetu Beni Hassan beldesi sakinlerinden Emir Atıf Rayyan isimli genç olduğunu açıkladı.

Hamas mensubu şehid için Gazze'de giyabi cenaze namazı kılındı

Hamas şehid Atıf Rayyan'ın kendi hareketlerinin mensubu olduğu açıklayarak şehadetini tebrik etti. Şehid Atıf Rayyan, özgürlüğüne kavuşturulan Hamas mensubu esirlerden Mansur Rayyan'ın kardeşi olduğu açıklandı.

Gazze'de bulunan Mansur Rayyan'ın evinin önünde taziye çadırı kurulup aynı zamanda şehid için gıyabı cenaze namazı kılındı. Şehid evli ve dört çocuk babasıydı aynı zamanda eşi beşinci çockularına hamile.

Olayın ardından işgal güçlerinin Ariel Yahudi Yerleşkesi çevresine ek kuvvet gönderdiği bildirildi.

İşgal rejimi medyası ayrıca işgal güçlerinin işgal rejimi istihbarat teşkilatı “Şabak” ile birlikte Filistinli eylemci genci olay yerine getirip bırakan ve içinde iki kişi bulunan bir aracı aradığını söyledi.

İşgal rejimi ordu bakanı Benny Gantz, 16 yaşındaki Filistinli genç Muhammed Nidal Musa’nın Tulkerem kentiyle 1948’de işgal edilen toprakları ayıran Cebbara askeri kontrol noktasında gerçekleştirdiği otomobille çarpma eyleminin ardından Batı Şeria’da işgal güçlerine daha dikkatli olma talimatı vermişti.

İşgal rejimi medya kaynaklarına göre Muhammed Nidal Musa’nın gerçekleştirdiği eylemde bir İsrail askeri ağır yaralandı.

İşgal güçleri ile Yahudi yerleşimcilerin ihlallerinin ve cinayetlerinin artması sebebiyle Batı Şeria’nın adeta kaynadığı ifade edildi.