Tehran Times, işaretlenmiş alanlarla dolu bir İşgalci İsrail haritası yayınladı: Bir yanlış hareketinize bakar

İran´ın devlet bağlantılı Tehran Times gazetesi çarşamba günü İran güçlerinin istedikleri her yere vurabileceklerini göstermek amacıyla işaretlerle dolu bir İşgalci İsrail'in haritası yayınladı

Tehran Times, işaretlenmiş alanlarla dolu bir İşgalci İsrail haritası yayınladı: Bir yanlış hareketinize bakar

İran devletine bağlı olarak İngilizce yayın yapan Tehran Times gazetesi, baş sayfaya Tahran'ın saldırıya uğraması halinde vuracağı hedeflerin yer aldığı İşgalci İsrail'in haritasını bastı.

Haritanın İran füzelerinin vuracağı olası hedeflere işaret eden kırmızı noktalardan neredeyse görünmez halde olması dikkat çekti.

Haritanın üzerine "Bir yanlış hareketinize bakar" manşetini atan Tehran Times, ara başlıkta "Tehdit ve baskılar İran'a işlemez" dedi.

İran Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Muhammed Bagheri salı günü yaptığı açıklamada, "Kimseyi vurmak niyetinde değiliz, ancak operasyonel ve taktik düzeyde kararlı bir yanıt vermeye hazırız" dedi.

"Ellerini çek"

Viyana'da 2015 tarihli İran nükleer anlaşmasını canlandırmaya yönelik görüşmelerin yeniden başlamasıyla İşgalci İsrail'in faaliyetlerini yoğunlaştırdığına dikkat çeken Tehran Times, İşgalci İsrail'in en çok endişe uyandıran hamlelerini şöyle sıraladı:

Suriye'deki hedeflere yönelik İşgalci İsrail hava saldırılarının sürmesi, İşgalci İsrail ordusu ve istihbaratının İran'ın balistik füze programına yönelik tavrı için ABD'ye baskı yaptığına dair haberler, İşgalci İsrail ordusunun İran'a yönelik saldırı simülasyonu yapacağı Akdeniz'deki planlanmış tatbikatları

Makalede tüm bunlardan İşgalci İsrail'e atıfla "Ellerini çek" sonucuna varıldı.

Gazete, Dini Lider Ayetullah Seyyid Ali Hamaney'in 2013'teki sözlerini hatırlattı. Hamaney, "Askeri saldırı tehdidinde bulunuyorlar ama onlar bir hata yaparlarsa İran'ın Tel Aviv ve Hayfa'yı yok edeceğini biliyorlar"’ ifadelerini kullanmıştı.

Sputnik, Şalom