'Yüzyılın Anlaşması'nın siyasi ayağını İsrail seçimleri dolayısıyla erteledik'

ABD Başkanı Donald Trump'ın başdanışmanı Kushner, Orta Doğu barış planı için yeni adımlar atmaya hazırlandıklarını söyledi.

'Yüzyılın Anlaşması'nın siyasi ayağını İsrail seçimleri dolayısıyla erteledik'

ABD Başkanı Donald Trump’ın damadı ve başdanışmanı Jared Kushner, Yüzyılın Anlaşması’nın ikinci adımının önümüzdeki hafta açıklanacağını söyledi.

Kushner, Bahreyn Çalıştayı’nda bölgenin ekonomik geleceğiyle ilgili genel hatları sunduklarını ve önümüzdeki hafta Bahreyn Çalıştayı sonrası atılacak adımları açıklayacaklarını ifade etti. Kushner, planın siyasi ayağının açıklanmasını İsrail seçimleri dolayısıyla ötelediklerini hatırlattı.

'Trump, Abbas'ı kişisel olarak seviyor'

ABD Başkanı Donald Trump’ın Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas’a hayran olduğunu öne süren Kushner, Trump’ın Abbas’ı uygun bir vakitte Amerikan barış planına eklemek istediğini belirtti.

Kushner, ABD Başkanı’nın Amerikan barış planını uygun bir vakitte Filistin Yönetimi Başkanı’yla görüşmeye hazır olduğunu kaydetti.

Filistinlilere ve İsraillilere barış ve refah içinde yaşamaları için mantıklı çözümler sunmak amacıyla dikkatle hareket ettiklerini iddia eden Kushner, Filistinlilerin ekonomik kalkınmasına katkıda bulunacak sağlam bir yaklaşım ortaya koymaya çalıştıklarını söyledi.

Amerikan yönetimi Trump’ın başkanlık koltuğuna oturduğu 2017 yılının başından bu yana Filistinlilerin işgal rejimine daha çok taviz verdiği, Kudüs kentinden ve mültecilerin dönüş hakkından vazgeçtiği bir plan üzerinde çalışıyor.

Ajanslar