Washington DC’deki Venezuela Büyükelçiliğinde çatışmalar

Venezuela’daki siyasi çıkmaz devam ederken başkent Washington’daki Venezuela Büyükelçiliği’ndeki durum daha da karmaşık hala geliyor.

Washington DC’deki Venezuela Büyükelçiliğinde çatışmalar

Venezuela Cumhurbaşkanı Nicolás Maduro’nun destekçileri Washington’daki elçilik binasının dışındaki muhalefet lideri Juan Guaidó’nun destekçileriyle yoğun çatışma yaşıyor.

Aktivist grup Code Pink tarafından yayınlanan videoda, memurların her iki taraftan da protestocu olarak tutuklamalar olduğunu ve tartışmaları gösterdi.

ABD Gizli Servis üyeleri iki grubu ayırmaya çalıştı

Maduro yanlısı aktivistler Nisan ayı başında Venezuela’dan gelen elçilik çalışanları kendi ülkelerine döndükleri zaman elçiliğe taşındılar. Aktivistlerin birçoğu Amerikan Code Pink üyesi.

Code Pink’in internet sitesinde yayınlanan yazılı bir açıklamada grup, elçiliği işgal etme planlarını açıkladı.

Venezuela’da Amerika Birleşik Devletleri’nin de içinde olduğu 50 kadar ülke tarafından devlet başkanı kabul edilen Juan Guaido yanına bir grup askeri alarak Devlet Başkanı Nicolas Maduro’nun “iktidar gasbına” son vermek için harekete geçtiğini duyurmuştu.

ABD Başkanı Donald Trump Venezuela’da yaşanan gelişmelerle ilgili ilk açıklamasını sosyal medya üzerinden yaptı. Trump, “Venezuela’daki durumu çok yakından izliyorum. ABD Venezuela halkı ve onların özgürlüğünün yanında.” açıklamasını yapmıştı.