Yardım kuruluşları hâyırda yarışıyor

Mübarek ramazan ayının son günlerine yaklaşırken yardım kuruluşları da hayırda birbirleriyle yarışıyor. Fransa Yetim Eli, IHO Ebrar, Umut Kervanı ve Yetimler Vakfı ihtiyaç sahiplerini sevindirmeye devam ediyor. Ramazan boyunca binlerce kumanya paketi dağıtan bu kuruluşlar bayram öncesi de muhtaçlara ulaşarak ihtiyaçlarını karşıladı.

Yardım kuruluşları hâyırda yarışıyor

Fransa Yetim Eli, Ramazan ayı münasebetiyle İstanbul’da yetim aileler başta olmak üzere yüzlerce ihtiyaç sahibi aileye gıda yardımında bulundu.

Avrupa Yetim Eli Türkiye Temsilcisi Nurullah Günaydın, yaptığı açıklamada, Esenler ve Bağcılar ilçelerinde yüzlerce aileye gıda paketi dağıtımında bulunduklarını söyledi.

İhtiyaç sahiplerine ve yetimlere ulaşmaya devam ettiklerini belirten Günaydın, şunları kaydetti:

“Fransa Yetim Eli olarak katkıda bulunan tüm hayırseverlerimizden Allah razı olsun. Yaptığımız bu hizmeti de Allah’ın bize verdiği bir lütuf olarak görüyoruz. Mağdurlar ile zenginler arasındaki köprü olma hizmeti misyonumuzdur.”

IHO EBRAR Gaziantep’te yetim ailelere yardımda bulundu

Avrupa merkezli uluslararası yardım kuruluşu IHO EBRAR, Gaziantep’te onlarca yetim aileye bir hayırseverin bağışladığı alışveriş çeklerini dağıttı. IHO EBRAR tarafından başlatılan kampanya kapsamında yetim ailelerin yüzü Ramazan Bayramı öncesi yapılan yardımlarla güldürüldü.

IHO EBRAR Gaziantep Temsilciliğinde düzenlenen programda yapılan yardımlarla yetim aileler Ramazan Bayramı öncesi sevindirildi. Ramazan Bayramı öncesi kentte bulunan yetim ailelerin mutluluklarına ortak olunan programda alışveriş çeklerini IHO EBRAR yetkilileri dağıttı.

Yaptıkları yardım hakkında açıklamalarda bulunan IHO EBRAR Türkiye Temsilcisi Memduh Emek, yaklaşan Ramazan Bayramı öncesi Türkiye’nin birçok ilindeki yetimler başta olmak üzere öksüzlere ve ihtiyaç sahiplerine yardımda bulunduklarını söyledi.

Bingöl'de 200 aileye giyim ve kumanya yardımı

Umut Kervanı Vakfı Bingöl Genç Temsilciliği yaklaşık 200 aileye giyim ve kumanya yardımında bulundu. Vakfın Genç ilçe Temsilcisi Mücahit Araboğa derneğin Ramazan ayı ve Ramazan Bayramına yönelik faaliyetlerini açıkladı.Ramazan ayında ihtiyaçların ve hayırların çokluğuna dikkat çeken Araboğa, “Malumunuz Ramazan ayında insanların ihtiyaçları daha da çoğalıyor, insanların hayır yapma istekleri de daha bir çoğalıyor. Bizler de bu kapsamda yardım yapmak isteyen hayır sahiplerinden aldığımız yardımları mağdurlara ulaştırıyoruz. Dolayısıyla elimizden geleni yapmamız gerekir ki mağdurlar ihtiyaçlarını gidersin. Yarın Allah bizden razı olsun.” dedi.

Yetimler Vakfı bayram öncesi Silvan’da yetimleri sevindirdi

Yetimler Vakfı, Ramazan Bayramı öncesi Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde onlarca yetim ve öksüz çocuklara bayramlık kıyafet yardımında bulundu. Çocuk giydirme programı kapsamında Silvan'da bulunan bir mağazaya getirilen çocuklar, aileleriyle beraber bayramlıklarını beğendi.

Yetimler Vakfı yetkilileri tarafından organize edilen programda onlarca çocuk kendi beğendikleri kıyafet ve ayakkabılarını aldılar. Yapılan yardımlar hakkında bilgi veren Yetimler Vakfı Silvan Temsilcisi Selman Biçen, "İlçemizdeki yetim ailelere bayramlık elbise yardımında bulunduk. Vesile olan, emeği ve katkısı bulunan bütün hayırseverlerden Allah razı olsun." şeklinde konuştu.

Ramazan Bayramı öncesinde bayramlık giysilerine kavuşmanın sevinci yaşayan çocuklar ve aileleri ise hayırseverlere ve Yetimler Vakfına teşekkür etti. 

UMUT KERVANI SİLOPİ'DE RAMAZAN KOLİSİ DAĞITTI

Umut Kervanı, Şırnak'ın Silopi ilçesinde ihtiyaç sahibi onlarca aileye gıda kolisi yardımında bulundu. "Ramazan Umut Olsun" sloganıyla Ramazan ayında çalışmalarını sürdüren Umut Kervanı İnsanı Yardım Derneği Silopi Kadın Kolları, ihtiyaç sahibi ailelerin de bulunduğu muhtaç ailelere gıda kolisi yardımında bulundu. İlçenin farklı mahallelerinde yardım komisyonu tarafından önceden tespit edilen ailelere, içerisinde muhtelif temel gıda malzemelerinin bulunduğu yardım kolileri teslim edildi. Umut Kervanı Kadın yardım gönüllüleri, ilçedeki esnaflardan topladıkları yardımları gıda kolisine çevirerek ihtiyaç sahiplerine dağıttı. Amaçlarının daha çok kitleye ulaşmak olduğunu belirten yardım gönüllüleri, Ramazan Bayramına yakın zamanda ilçede tespit edilen yetim ve yardıma muhtaç çocuklara giysi ve ayakkabı yardımında bulunacaklarını belirtti.

Yüzlerce çocuk bayramlıklarına kavuştu

​Adıyaman'da bir Kur'an kursu hocası öğrencileriyle birlikte yetim ve muhtaç 600 çocuğun bayrama mutlu bir şekilde girmesi için gayret ediyor.

Adıyaman Mehmet Kırçalı Kız Kur'an Kursu Hocası Nazlı Pekdaş Yıldırım, yıllar önce Ramazan ayında başlattığı evlere iftar yemeği götürme geleneğinin yanı sıra yetim ve muhtaç çocuklara bayramlık alarak sevinmelerine vesile oluyor.

Geçen Ramazan 600 çocuğu giydirdiklerini belirten Pekdaş, bu yıl da 620 çocuk giydirmeyi planladıklarını belirtti.

Pekdaş yaptığı açıklamada, "her yıl yaptığımız gibi bu yıl yine Allah'ın izniyle çocuklarımızı giydirmeye devam ediyoruz. Yetim ve ihtiyaç sahibi çocuklarımızla başladık. Geçen yıl altı yüz çocuğumuzu giydirdik. Bu yıl da ara ara çocuklarımızı giydiriyoruz. Dün 70 çocuğumuzu giydirdik. Bugün yine 70 çocuğumuzu giydireceğiz. 280 çocuğumuza giyinmeleri için hediye çeki verdik.  Bayrama kadar 620 çocuğumuzu giydireceğiz inşallah." dedi. (İLKHA)