Yapıcıoğlu: Yaralar sarılıncaya kadar çalışmalarımız devam edecek

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu deprem bölgelerindeki ziyaretlerini sürdürüyor. Yıkıcı felaketin merkez üssü Kahramanmaraş’tan sonra Adıyaman’da da incelemelerde bulunan Yapıcıoğlu burada depremzedelerler ve yardım kuruluşlarıyla bir araya geldi. Yapıcıoğlu “Yaralar bütünüyle sarılıncaya kadar çalışmalarımız devam edecek.” dedi.

Yapıcıoğlu: Yaralar sarılıncaya kadar çalışmalarımız devam edecek

Deprem bölgelerindeki ziyaretlerini sürdüren HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu Kahramanmaraş’ın ardından Adıyaman’a geçti.

Yapıcıoğlu, burada çalışmaları yerinde inceleyerek, depremzedelerle bir araya geldi.

Adıyaman'da konuşan Yapıcıoğlu şu ifadeleri kullandı:

''Adıyaman'da ihtiyaçlar, eksiklikler nelerdir. Yerinde tespit etmek için geldik. Vefat eden vatandaşlarımızın sayısı artıyor. Daha da artması endişesi var. Sevindirici haberler de var. Canlı olarak ulaşılmayı bekleyen vatandaşlarımız da var. Rabbim enkaz altında olup da halen canlı olan vatandaşlarımızı sağ salim kurtarabilmeyi nasip etsin. Ekipler çalışıyorlar. Gittiğimiz yerlerde işi koordine eden sayın bakanlarla da görüştük. Ekiplerimizin sahadaki çalışmalarıyla ilgili bilgi verdik hem de bilgi aldık. Koordinasyon olması halinde bu yardımlar çok daha iyi bir şekilde yapılacak inşallah.

KOORDİNASYONSUZ YARDIM GÖNDERMEYİN!

Deprem bölgelerindeki aksaklıklara dikkati çeken Yapıcıoğlu, “Her yerde tespit edilen bir husus var. Türkiye'nin her yerinden milletimiz malzemeleri buraya gönderiyor fakat görüştüğümüz STK temsilcileri ve resmi makamlar 'artık yardım göndermeyin çünkü heba oluyor' diyorlar. Şunu unutmayın, mesela Adıyaman'da çok fazla bina yıkılmış ve içine girilemeyecek durumda olan ağır ve orta hasarlı olan bina sayısı çok fazla. Bu şu demektir, bu vatandaşlar belki uzun bir süre konteyner kentlerde ya da çadır kentlerde hayatlarına devam edecekler. Belki uzun bir süre işlerine gidemeyecekler. Yani daha uzun bir süre zamana yayılmış bir şekilde bu yardımların devam etmesi gerekiyor. O yüzden bütün vatandaşlar evet yardım kuruluşlarına yardımlarını yapsınlar ama buraya koordinesiz ve plansız yardım göndermesinler çünkü onların israf olma tehlikesi var.” dedi.

BÜTÜN EKIPLERIMIZLE SAHADA OLACAĞIZ

Yapıcıoğlu, yaralar bütünüyle sarılıncaya kadar çalışmalarımız devam edeceklerini vurgulayarak sözlerini şöyle tamamladı:

“Bütün ekiplerimizle sahada olacağız. Şu anda alet edavat eksikliği kalmadı. Bunu resmi makamlar da kabul ediyor diğer yerlere göre Adıyaman'da çalışmalar biraz geç başladı, talihsizlikler yaşandı. Şuanda yaralar hızla sarılıyor. Su ve elektrik ile ilgili ciddi sıkıntılar var. Bazı mahallelere verilmeye başlandı. Vatandaşların yoğun olarak dile getirdiği bir sıkıntı vardı, tuvaletler. Seyyar tuvaletler kurulmaya başlanmış, yarın da devam edecek. Birkaç cami açılmış, su da verilmeye başlanmış. Bu yaraları en kısa zamanda el ele vererek hep birlikte saracağız. Yaralar sarıldıktan sonra bu binaların neden bu kadar kolay yıkıldığı sorusunu sormak, bunun sorumlularını tespit etmek ve hak ettikleri cezayı vermek gerekiyor.''