Yapıcıoğlu: Hiç kimse kendisini bizden daha vatansever görme hakkına sahip değildir

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, katıldığı bir televizyon programında merak edilen soruları cevapladı. HÜDA PAR'ın milli bir parti olmadığı sözlerine ayeti kerimeyle cevap veren Yapıcıoğlu, vatanseverlikte de hiç kimsenin kendisini, kendilerinden daha vatansever görme hakkına sahip olmadığını söyledi.

Yapıcıoğlu: Hiç kimse kendisini bizden daha vatansever görme hakkına sahip değildir

Cumhur İttifakına neden dahil olmadıkları ve AK Parti listelerinden seçime katılmalarına açıklık getiren Yapıcıoğlu, seçimde en fazla faydayı nasıl getireceklerini hesap ederek böyle bir karara vardıklarını söyledi.

Tek bir oyun dahi boşa gitmesine gönüllerinin razı olmadığını belirten Yapıcıoğlu, en iyi formülün AK Parti listelerinden seçime katılmaları olduğuna kanaat getirdiklerini ifade etti.

HÜDA PAR'ın mecliste olmasının büyük önem taşıdığına vurgu yapan Yapıcıoğlu, meclise girdiklerinde de yine haksızlığa, kötülüğe, adaletsizliğe muhalefet edeceklerini, doğru kimden gelirse gelsin hakkını teslim edeceklerini kaydetti.

HÜDA PAR'ın tüm dengeleri bozduğunu ifade eden Yapıcıoğlu, Kandildeki savaş baronlarını, Pensilvanya’daki millet düşmanlarını rahatsız etmekten gururlu ve sevinçli olduklarını, bundan hiçbir zaman geri durmayacaklarını söyledi.

Yapıcıoğlu, HÜDA PAR’ın karşılıksız bir şekilde Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan’ı desteklemesinin millet düşmanlarının dengesini bozmasından ötürü kendilerine yönelik saldırıya geçtiklerini belirtti.

Memleket sevdalısı olduklarını, herkesi karşılıksız sevdiklerini vurgulayan Yapıcıoğlu, hiçbir zaman parti ve şahsi menfaatini ülke menfaatinin önüne koymayacaklarını söyledi.

Programda özerklik, federasyon ve Kürtçe anadil konusuna açıklık getiren Yapıcıoğlu, HÜDA PAR'ın ne bölücü ne özerklik ne de federasyon isteyen bir parti olmadığını, ancak şiddete başvurmadan herkesin fikrini özgürce söyleyebilme hakkının olması gerektiğinin altını çizdi.

Anayasanın ilk 4 maddesinin değiştirilmesi gerektiği yönünde hiçbir açıklamalarının olmadığına dikkat çeken Yapıcıoğlu, yeni bir anayasanın yapılmasını ve bu anayasada değiştirilemez hiçbir maddenin olmaması gerektiğini belirtti.

"HÜDA PAR DENGELERİNİ BOZDU"

Bıçak sırtı bir seçimin olduğuna işaret eden Yapıcıoğlu, şunları söyledi: "Dengede bir seçim gidiyor. Ama bu denge inşallah onların aleyhine, Cumhur İttifakının lehine her gün biraz daha bozuluyor. HÜDA PAR’ın karşılıksız, amasız, fakatsız, zikzaksız, virajsız, yalpalamadan, kıvırmadan Cumhur İttifakı adayı Sayın Erdoğan’ı destekleyeceğiz deyince terazinin dengesi bozulunca, onların da dengesi bozuldu ve saldırıya geçtiler. HÜDA PAR’ın siyaset sahnesine çıkmasını istemiyorlar."

"HİÇ KİMSE KENDİSİNİ BİZDEN DAHA VATANSEVER GÖRME HAKKINA SAHİP DEĞİLDİR"

Cübbeli Ahmet'in geçtiğimiz günlerde HÜDA PAR'ın milli bir parti olmadığı sözlerinin hatırlatılması üzerine Yapıcıoğlu, "Sadece sosyal medyadan ya da şuradan buradan birilerinin getirmiş olduğu haberlerle, ya da işte yarım ağız yarım kulak dinlediği şeylerle yorum yapması doğru değil. Ben Ahmet hocaya sadece şunu söylemek istiyorum. Allah’u Teala diyor ki; fasıklar size haber getirdiğinde onu araştırmadan onunla amel etmeyin, onu yaymayın. Bu kadar. Başka bir şey de demiyorum. Ben sadece hatırlatıyorum. Ona öğretecek halim yok. Sadece bir hatırlatmada bulunuyorum. Vatanseverlikte de hiç kimse kendisini bizden daha vatansever görme hakkına sahip değildir." dedi.