Yapıcıoğlu: Bizim için önemli olan noktalardan biri Mecliste HÜDA PAR’ın bir temsiliyeti olmasıdır

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu Akit TV de Muharrem Çoşkun'un sunduğu Kırmızı Masa programının canlı yayın konuğu oldu. Yapıcıoğlu, "Bizim için bu seçimde önemli olan noktalardan biri bu seçimde mecliste HÜDA PAR’ın bir temsiliyeti olmasıdır." dedi.

Yapıcıoğlu: Bizim için önemli olan noktalardan biri Mecliste HÜDA PAR’ın bir temsiliyeti olmasıdır

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu Akit TV de Muharrem Çoşkun'un sunduğu Kırmızı Masa programının canlı yayın konuğu olarak soruları yanıtladı.

Sayın Çoşku'nun "Cumhur ittifakı listesinden seçime gireceğinizin kararını aldınız açıkladınız öncelikle bundan başlayalım bu karara ne zaman varıldı ve karar nasıl gelişti?" sorusuna  Sayın Zekeriya Yapıcıoğlu' nun  yanıtı şu şekilde oldu:
Şuan bizim istişarelerimiz devam etmekte ,arkadaşlarımız çalışıyor, adayları çıkarma noktasında biz şunu diyoruz; maksimum verimi nasıl elde edebiliriz, hem AK PARTİ hem Cumhur ittifakı hem de HÜDA PAR bundan en çok faydayı nasıl elde edebilecekse listeler o şekilde oluşsun, listelerden girme kararımızın altında yatan sebepte budur aslında. Yoksa bizde Cumhur ittifakının diğer bileşenleri gibi kendi logomuzla bu ittifakın içerisinde yer alabilirdik hatta yer almak isterdik fakat bu ihtimal de önemli bir miktar oy boşuna gidecekti hiç kimseye yaramayacaktı ve biz istiyoruz ki bir tane bile oy boşuna gitmesin ve bunun en iyi formülü listelerden girmektir, işte en iyi listeyi oluşturmak için arkadaşlarımız çalışmalarına devam ediyor.

Peki hiç çıkarılacak milletvekili sayısı konuşuldu mu?
Bizim için bu seçimde önemli olan noktalardan biri bu seçimde mecliste HÜDA PAR’ın bir temsiliyeti olmasıdır. Fakat az önce de değindiğim gibi bu kritik bir seçim, çoğunluğun ittifakın elde etmesi önemli biz bu ikisini beraber değerlendirdiğimiz için sayılara çok takılmadık. Karşılıklı iradenin kesiştiği nokta şu HÜDA PAR mecliste temsil edilmeli, bu temsiliyet iyi bir temsiliyet olmalı, güçlü bir temsiliyeti olmalı fakat ittifakın sağlanması için en iyi yerleştirme nasıl olacaksa,  o olsun ki sonuç olarak herkes kazansın.

Hüda Par neden Cumhur ittifakını tercih etti?
Biz bu memlekete kötülük yapamayız, bu hakkı kendimiz de göremiyoruz, bizim sevdamız memleket sevdasıdır biz milletimizi seviyoruz bizi sevmeyen dahil hepsinin iyiliğini istiyoruz .
Az önce de söyledim biz Cumhurbaşkanlığı seçiminde sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceğiz hem Cumhur ittifakının kazanmasını istiyoruz hem biz kendimiz de kazanmayı istiyoruz fakat eğer menfaatler çakışırsa mesela bir yandan partimin menfaati bir yandan memleketimin menfaati karşı karşıya gelirse, biz dönüp deriz ki bizim partimizin menfaati dursun, önce bir memleketin menfaati,  selâmeti neyi gerektiriyorsa önce öyle davranırız, davranmak zorundayız, bu bir zorunluluk bir tercih meselesi değil bundan dolayı biz bu ittifak tercihini ortaya koyduk ama bu tercihi ortaya koyunca ne 'memleket düşmanlığımız kaldı ne teröristliğimiz' kaldı. Fakat bilsinler ki boşuna uğraşmasınlar, fitne yapmaya çalıştığınızı biliyoruz bizi yolumuzdan döndürmeye çalıştığınızı biliyoruz. Boşuna heveslenmeyin , biz memleketine milletine sevdalıyız bu sevdanın gerekliklerini yerine getireceğiz.

Hiç Millet ittifakında bir görüş veya bir teklif oldu mu?

Görüşler oldu fakat teklif olmadı. Bizim açık davrandığımızı bildikleri için bu girişime girmediler.

Peki kendi tabanınız kendi teşkilat üyeleriniz bu karara nasıl baktı?
Bir yıldan fazladır biz istişareye açıldık. Biz uzun süredir istişare yapıyoruz biz ilçe teşkilatlarımıza kadar indik . Biz bugüne kadar bütün kararlarımızı istişare ile aldık. Her arkadaşımız düşüncesini itirazını sundu, hepsini değerlendirdik hep beraber ve bunun neticesinde istişare ile bu kararlara vardık.

AK PARTİ döneminde dindarlara yönelik getirilen haklar AK Parti dönemi geçerse tekrardan bu hakların gidebileceğini mi düşünüyorsunuz
Hiç Şüphem yok, başörtü için olan o yumuşama tekrar gider ve zihniyet tekrar dan fabrika ayarlarına döner.

Cumhur ittifakında Milliyetçi hareket Partisi ve Büyük birlik partisi mevcut bu partilerle bir diyaloğunuz oldu mu?
Yüz Yüze bir görüşmemiz oldu. Bu partiler de, AK Parti de ve bizde diyoruz ki bu bir ittifak, seçimden sonra da bir yürüme söz konusu olacak. Fakat memleket meselesi söz konusu olunca beraber yürümek söz konusudur. Biz Hüda Par olarak diğer partilerin içinde erimedik, diğer partilerde birbirinin içinde erimedi, hepsinin kendi programı var kendi görüş açısı bazen aynı partinin içinde de farklı bakış açısı olabiliyor aynı ailenin içinde bile olabiliyor.
Biz başından beri şunu söyledik biz siyasi kapılarımızı açık tutalım, birbirine tam tamına zıt olan partiler bile birbiriyle siyasi kapılar açık olmalı. Biz liberal partilerle de görüşürüz, sosyalist partilerle sağcı solcu partilerle de gerekirse görüşürüz. Kapılarımız açık. Yeter ki memleket için yürüyelim.