Yapıcıoğlu: Bir oydan bir şey çıkmaz demeyelim yine sandığa gidelim

Bursa'da ziyaretlerde bulunan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, burada verdiği mesajda, "Lütfen gevşeklik göstermeyin ve vazifemizi yapıp sandığa gidelim" diyerek rehavete kapılmama çağrısında bulundu.

Yapıcıoğlu: Bir oydan bir şey çıkmaz demeyelim yine sandığa gidelim

Seçim çalışmaları için dün geldiği Bursa'da temaslarda bulunan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, bu kapsamda iş adamı Tahsin Çakır ve aile fertleri ile bir araya geldi.

Burada bir konuşma gerçekleştiren Yapıcıoğlu, kendilerine oy veren vatandaşlara çağrıda bulunarak rehavete kapılmaması uyarısında bulundu.

"Önümüzdeki 5 yıl boyunca memleketi idare edecek olan Recep Tayyip Erdoğan olmalıdır diyenler ikinci turda mutlaka sandık başına gitsinler"

Seçimlerin birinci turunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a oy veren seçmene çağrıda bulunan Yapıcıoğlu, "Lütfen gevşeklik göstermeyin ya da yapılan bazı propagandaların etkisi ile yanılgıya düşmeyin. Çünkü 1-2 gün önce sosyal medyada Sayın Erdoğan paylaşmış gibi, 'Birinci turda verdiğiniz oylar geçerlidir, ikinci turda sandığa gitmenize gerek yoktur' diye bir tweet dolaşıyordu. Onun (Erdoğan) ağzından, sanki vatandaşa duyuruyormuş gibi vatandaşın iradesini sakatlayacak, onu aldatacak paylaşımlar sosyal medyada dolaşıyor. Böyle bir şey yoktur, birinci tur geride kalmıştır; ikinci turda yarış sıfırdan başlıyor. Bu nedenle 'Önümüzdeki 5 yıl boyunca memleketi idare edecek olan Recep Tayyip Erdoğan olmalıdır' diyenler ikinci turda da mutlaka sandık başına gitsinler. Bir de arada 2,5 milyon oy farkı var zaten aynı oylar tekrar edilse bile 2 aday olduğu için Erdoğan cumhurbaşkanı olacak artık sandığa gitmeme gerek yok o gün yolar tenhayken piknik yapayım diyenler çıkabilir, bir oydan bir şey çıkmaz diyenler olabilir. Eğer böyle diyenlerin sayısı artarsa tablo tersine dönebilir o yüzden bütün kardeşlerimizden istirhamım şudur; lütfen bir oydan bir şey çıkmaz demeyin, olabildiğince yüksek bir oy farkıyla kazanılması için bu pazar yine vazifemizi yapalım sandığa gidelim." dedi.

"Kılıçdaroğlu kazanırsa kredi kartı borçlarınızı silemez"

Kemal Kılıçdaroğlu'nun vatandaşın kredi borcunu hazineye devretme vaadi hakkında konuşan Yapıcıoğlu, "Kredi kartı borcu olanlara bir mavi boncuk ama bunun Türkçesi şudur; ey vatandaş kredi kartı borcu olanın borcunu siz hepiniz ortaklaşa ödeyeceksiniz demektir. Yoksa nereden gelecek? Şimdi Meclis çoğunluğu olmayınca bütçe bile yapamayacak. Bakınız Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin en karakteristik özelliklerinden bir tanesi şudur; kararname çıkarabilirsiniz ama bütçe ile ilgili mutlaka Meclis çıkarmak zorundadır. Bütçeyi Meclis'ten geçirmek zorundasınız. Bütçede kaynağı olmayan bir şey ya da bütçede olmayan bir kalemde harcama yapamazsınız. Peki, bunu nasıl yapacaksınız? Ben size söyleyeyim, eğer bu vaade inanıp kredi kartı borcu olanlar 'Kemal Bey borçlarımızı silecek, gidip ona oy verelim' derlerse iktidara geldikten sonra diyecek ki ey vatandaş, aslında borçlarınızı silecektim ama Meclis çoğunluğu bende olmadığı için bunu yapamıyorum, kusura bakmayın. Şimdiden söyleyeyim, başka bir şey yapamaz. İstese de yapamaz, kaldı ki Meclis çoğunluğu ondan olsaydı bile zaten hazinenin yeterince borcu var, bu kadar özel borçları da hazineye yüklerse bu borçların altından kimse kalkamaz. O zaman, 300 milyar dolar temiz para bulduk, 300 milyar dolar gelirse borcu belki kapatabilirler sonra o 300 milyar doları kim ödeyecek? Yine o borcu, borcu olanlar dahil bütün vatandaşlar ödeyecek. Hani derler ya bütün tuşlara birden basıyor. Memleketi bir apartmana benzetin, apartmana girmek için bütün zillere basıyor, kim kapıyı açarsa. Herkese mavi boncuk ama emin olun bu vaatlerin nasıl yerine getirileceği konusunda en basit birkaç soru sorduğunuzda orada bir tıkanıklık olacak. Zaten onun cevabı da yoktur." ifadelerini kullandı. (İLKHA)