Veliler, okul kantinlerinde işgalcilerin ürünlerinin satılmaması için yetkililere seslendi

Siyonist işgal çetesinin Gazze`de 200 gündür uyguladığı soykırım nedeniyle yaşanan vahşete tepki olarak, Elazığlı öğrenci ve velileri okullarda işgalcilerin ürünlerinin kantinlerde satılmaması ve yasaklanması için yetkililerin harekete geçmesini istediler.

Veliler, okul kantinlerinde işgalcilerin ürünlerinin satılmaması için yetkililere seslendi

Gazze`de yaşanan vahşet ve soykırımın üzerinden 200 gün geçtiği bu zamanda boykotun daha da yaygınlaşması için kamuoyunda hassasiyetin arttığı bugünlerde Elazığ`ın Palu ilçesindeki vatandaşlar okul kantinlerine siyonistlerin ürünlerinin sokulmamasını istediler.

"İşgal çetesi ve ABD`nin, kadınları, çocukları ve hatta anne karnındaki bebekleri katlettiği bir dönemdeyiz"

Üniversite öğrencisi olan Vuslat Şahin, okul ve üniversitelere kesinlikle işgal çetesinin ürünlerinin getirilmemesi gerektiğini vurgulayarak duygularını şu şekilde dile getirdi;

“Malum şu an çok sıcak bir dönem içerisindeyiz. İşgal çetesi ve ABD`nin, kadınları, çocukları ve hatta anne karnındaki bebekleri katlettiği bir dönemdeyiz. Ben bir üniversite öğrencisi olarak ne üniversitede ne de okul kantinlerinde hiçbir şekilde israil mallarının satılmasını istemiyorum. Özellikle şu an yaz aylarına girmiş bulunmaktayız. İşgalci ürünü dondurmaların kantinlerde satılmasını öngörmüyorum.” dedi.

“Okullarda özellikle işgalcilere destek veren ürünlerin kesinlikle satılmasını istemiyoruz”

Çay ocağı işletmecisi olan Zülküf Meydanoğlu, 2 çocuğunun okula gittiğini ve hiçbir siyonist ürünü satmadığını belirterek;

“Nerden başlasam bilmiyorum ama bugün Gazze`de 200 gündür soykırım devam ediyor. israil denen lain kavim, Filistinli, Gazzeli Müslüman kardeşlerimizi çoluk çocuk demeden katlediyor. Dünya ise bunu seyrediyor. Biz de karınca misali Gazzeli kardeşlerimize destek amaçlı okullarda özellikle işgalcilere destek veren ürünlerin kesinlikle satılmasını istemiyoruz. İki çocuğum okula gidiyor. Onlara okul kantinlerinde boykot ürünlerinin satılmasını istemiyorum. Bu konuda yetkililerden gerekli olan hassasiyeti bekliyor ve bu ürünlerin okul kantinlerinden kaldırılmasını talep ediyoruz.” dedi.

“Bir taş dahi olsa o taşı siyonistlere atmamız gerekir”

Palu Merkez Cami İmamı Burhaneddin Aydemir, siyonist işgal şebekesinin bir asırdır Filistin`de katliamlar gerçekleştirdiğini ve özellikle 7 Ekim`den bu yana Gazze`de bir soykırım uygulandığını belirterek şunları dile getirdi;

“Yaşanan katliamlara karşılık İslam ümmeti gaflet içerisindedir ve uyuyor. Halbuki Allah-u Teala bizlerin, mazlumların yanında olmamızı, onlarla beraber hareket etmemizi ve mazlumlara sahip çıkmamızı istiyor. Bir Müslüman olarak bizler de en azından Nemrud`un ateşine atılan İbrahim`e yardım için yola çıkan karınca misali boykotlarla Gazze`ye gereken desteği vermemiz gerekiyor. Onların tarafında olduğumuzu göstermemiz gerekir. Yarın Huzur`u Mahşere gittiğimizde ‘Ey Rabbimiz siyonizmin karşısındaydık. Filistin`in, Gazze`nin, mazlumların yanındaydık, zalimin karşısındaydık .’ diyebilmemiz için hep birlikte elimizden ne geliyorsa onu yapmamız gerekir. Bir taş dahi olsa o taşı siyonistlere atmamız gerekir. Bugün yapmamız gereken en önemli şeylerden biri boykotu devam ettirmemiz gerekir. Çünkü ekonomi siyonizmin can damarıdır. Onları ancak bu şekilde durdurabiliriz. Özellikle yazın gelmesi ile beraber okullarda, israile destek veren firmaların ürünlerinin satışını okullarda istemiyoruz. Biz veliler olarak onlaran destek veren o firmaların ürünlerini çocuklarımızın almasını istemiyoruz. Bu konuda yetkililerin harekete geçmesini istiyoruz. Biz Gazze`nin ve Filistin`in yanında olmak istiyoruz. Bu boykotun devamı için herkesin desteğini istiyoruz."

"İşgalcilerin ürünlerinin satılmaması için yetkililerden özel bir çaba bekliyoruz"

Dünnya genelinde olduğu gibi Türkiye`de de yaygın olan bir boykotun olduğunu belirterek bunun okullarda da sürdürülmesini isteyen Terzi Osman Zenginoğlu, "7 Ekim`den bu zamana kadar Gazze`de yaşanan bir soykırım var. Bu terör şebekesinin zayıflatılması için boykota devam etmemiz lazım. Özellikle yaz aylarının gelmesi ile okul kantinlerinde özellikle israil ürünleri olan soğuk içecek ve dondurma türü ürünler satılmaya başlanmıştır. Biz onları da boykot etmek amacıyla bu ürünlerin satılmaması için yetkililerin bu konuda duyarlı olmasını istiyoruz. İşgalcilerin ürünlerinin satılmaması için yetkililerden özel bir çaba bekliyoruz." dedi. (İLKHA)