Yardım kuruluşlarından Afganistan’a acil yardım çağrısı!

Avrupa Yetim Eli, Umut Kervanı Vakfı ve Yetimler Vakfı Afganistan’da yaşanan depremden olumsuz etkilenen Afgan halkı için yardım kampanyası başlattı.

Yardım kuruluşlarından Afganistan’a acil yardım çağrısı!

Umut Kervanı Vakfı resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Şimdi Afgan kardeşlerimize el uzatma vakti!” denildi.

Yapılan açıklamada, "Umut Kervanı olarak depremin yaşandığı Afganistan'da insani yardımlarımızı ulaştırmak için ''ACİL YARDIM'' çağrısında bulunuyoruz. Şimdi Afganlı Kardeşlerimize el uzatma vakti!” denildi.

Avrupa Yetim Eli'de, Afganistan'da yaşanan depremin ardından acil yardım çağrısında bulundu.

Sosyal medya hesabından yapılan açıklamada "Avrupa Yetim Eli olarak, depremin yaşandığı Afganistan'da insani yardımlarımızı ulaştırmak için 'ACİL YARDIM' çağrısında bulunuyoruz." ifadelerine yer verildi.

Yetimler Vakfı, resmi sosyal medya hesabından da yapılan paylaşımda "Afganistan’a Acil Yardım" çağrısında bulunuldu.

Yardım mesajında "Afganistan'da meydana gelen depremde bini aşkın kişi hayatını kaybetti. Bu nedenle kardeşlerimizin yarasını sarmak için temel insani yaşam malzemeleri ulaştırıyoruz. Destek olmak isteyen kardeşlerimiz bizimle irtibata geçebilirler." denildi.

Taziye mesajı da yayımlayan Vakıf, açıklamasında "Afganistan'da meydana gelen 5.9 büyüklüğünde ki depremde bini aşkın kişi hayatını kaybetti. Vefat eden kardeşlerimize Allah’tan rahmet yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyoruz." ifadelerine yer verdi.

Afganistan'ın Paktika eyaletinde meydana gelen şiddetli depremde şimdiye kadar vefat edenlerin sayısının 1000'i aştığı belirtilirken, yaralı sayısının ise 1600 civarında olduğu açıklandı.