İyilik elçileri depremzedelerin yaralarını sarmaya devam ediyor

"Asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremin ardından yaşanan korkunç yıkım ile harekete geçen ve gece-gündüz durmadan yüzlerce üye ve gönüllüleriyle çalışan Umut Kervanı Vakfı, Yetimler Vakfı, İHO EBRAR ve Avrupa Yetim Eli, yardım çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. İyilik elçileri, soğuk kış günlerinde büyük sıkıntılar yaşayan depremzedelerin yaralarını sarmayı sürdürüyorlar.

İyilik elçileri depremzedelerin yaralarını sarmaya devam ediyor

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde depremlerin ardından arama kurtarma çalışmaları ve depremzedelere yönelik 10 ilde yardım çalışmaları devam ediyor. 'Yüzyılın afeti' olarak adlandırılan deprem sonrası İslami sivil toplum kuruluşları ilk andan itibaren sahada canhıraş bir depremzedelere yardım ediyor.

Umut Kervanı,  Yetimler Vakfı, İHO EBRAR ve Avrupa Yetim Eli gece-gündüz durmadan yüzlerce üye ve gönüllüleriyle çalışmalarına hız kesmeden sürdürüyor.

AVRUPA YETİM ELİ'NDEN ELBİSTAN'A YAKACAK

Almanya merkezli Uluslararası Yardım Kuruluşu Avrupa Yetim Eli, afetin en çok etkilediği noktalardan biri olan Elbistana'da yardım elini uzattı. Soğuk kış şartlarında dışarıda kalan depremzedelerin yakacak ihtiyacının karşılanması amacıyla bölgeye tır sevkedildi.

Deprem felaketinin ilk gününden itibaren yardımlarına aralıksız bir şekilde devam ettiren Avrupa Yetim Eli tarafından yapılan açıkladama, "Ekiplerimiz Adana’dan beprem bölgesi Kahramanmaraş Elbistana gönderilmek üzere tır yüklü yakacak gönderdi." ifadeleri kullanıldı.

Öte yandan Avrupa Yetim Eli ekipleri, Almanya'dan yardımları ulaştırmak üzere deprem bölgesine doğru yola çıktı. 

AĞRI'DAN 4 ARAÇ DAHA YOLA ÇIKTI

Yürütülen yardım organizasyonları kapsamında da Ağrı'da kurumlar, STK'lar, esnaflar topladıkları yardımları deprem bölgelerinde ki ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için yola çıkardı. Ağrı Umut Kervanı Derneği tarafından kentte başlatılan yardımlar kapsamında toplatılan nakdi, su, ayni ve kıyafetlerden oluşan yardım kolileri yüklenilen kamyon ile deprem bölgelerine doğru yola çıktı.

KOORDİNASYON HALİNDE YARDIM FAALİYETLERİ SÜRDÜRÜLÜYOR

Malatya Umut Kervanı Vakfı temsilciliği depremzedelerin yaralarını sarmaya devam ediyor. Yetimler Vakfı ve Avrupa’da faaliyet yürüten Avrupa Yetim Eli ve İHO Ebrar, Umut Kervanı Vakfına Üye Malatya Umut Kervanı Temsilciliği, Elâzığ, Bingöl, Muş ve Mardin illerindeki dernek temsilcileri ile entegre bir şekilde yürüttüğü çalışmalar neticesinde binlerce depremzedeye yardım etmeye devam ediyor. Depremzedelere yönelik temel yaşam malzemelerinden olan gıda çeşitleri, giyim, bot, mont, battaniye, yorgan, ısıtıcı, bebek bezi, bebek maması gibi temel yaşam malzemeleri gece gündüz demeden paketlenip dağıtılmaya devam ediliyor.

Temel yaşam malzemeleri, onlarca araç ve gönüllü personel ile depremzedelere ulaştırılıyor. Araçlarla da ilçe ve köylere temel yaşam malzemelerini ulaştırma noktasında gecesini gündüzüne katan ekiplerin hummalı çalışmaları sonucu bir nebze de olsa mağdurların yaraları sarılmakta.

UMUT KERVANI VAKFI İLE YETİMLER VAKFI KAHRAMANMARAŞ'TA SICAK YEMEK DAĞITTI

Umut Kervanı Vakfı ve Yetimler Vakfı depremin merkez üssü olan Kahramanmaraş'ta depremzedelere ve yardım çalışmalarına devam eden ekiplere sıcak yemek ikramında bulundu. Ayrıca Vakıf gönüllüleri, ilk günden itibaren deprem bölgelerinde arama faaliyetlerine katkı sunuyor.

İSTANBULLU ESNAF UMUT KERVANI VAKFININ ÇAĞRISINI YANITSIZ BIRAKMADI

Depremin yaşandığı ilk saatlerden itibaren bölgede yardım çalışmalarını koordine eden Umut Kervanı Vakfı Genel Başkanı Cengiz Kurtaran'ın acil yardım çağrısını yanıtsız bırakmayan bir grup esnaf kendi imkanlarıyla yüklediği, içinde temel gıda maddelerin bulunduğu bir TIR'ı depremden en çok etkilenen illerden biri olan Adıyaman'a doğru yola çıkardı. Yardım malzemeleri ile dolu TIR, İstanbul'dan Adıyaman'a tekbir ve salavatlarla uğurlandı.

UMUT KERVANI BATMAN’DAN DEPREM BÖLGESİNE 13'ÜNCÜ TIRI GÖNDERDİ

Batmanlılar, Umut Kervanı’nın deprem sonrası başlattığı yardım kampanyasına yoğun destek verdi. Batman Umut Kervanı’nın başlattığı yardım çağrısına seferber olan Batman halkının bağışlarıyla toplanan insani yaşam malzemeleri tırlarla deprem bölgesine gönderiliyor. Önceki gün 12 tırı deprem bölgesine gönderen Batman Umut Kervanı, 13'üncü yardım tırını da afet bölgesine uğurladı.

TARSUS UMUT KERVANINDAN DEPREMZEDELERE YARDIM

Tarsus Umut Kervanı Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremden dolayı mağdur olan depremzedelere yardım gönderdi. Depremin ilk anından bu yana Türkiye'nin farklı yerlerinden deprem bölgelerine yardım gönderen Umut Kervanı, Tarsus temsilciliği aracılığıyla Adıyaman'a bir TIR yardım gönderdi.

Depremin ilk gününden bu yana deprem bölgesindeki vatandaşlara yardımcı olmak amacıyla hummalı bir çalışma yürüten Umut Kervanı İnsani Yardım ve Eğitim Kültür Vakfı,  Yetimler Vakfı, İHO EBRAR ve Avrupa Yetimeli, yardım çalışmalarını ara vermeden sürdürüyor.