Suudi Arabistan: İran'la müzakerelere devam etmek istiyoruz

İran'ın, 'Suudi Arabistan'la ilişkileri düzeltmek için yürütülen görüşmeleri sürdürmek istiyoruz' açıklamasının ardından, Suudi yönetimindende benzer bir yanıt geldi. Suudi Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan, İran'la müzakerelerin beşinci turunu yapmak istediklerini belirti.

Suudi Arabistan: İran'la müzakerelere devam etmek istiyoruz

Suudi Arabistan merkezli El-İhbariye televizyonunun haberine göre, Dışişleri Bakanı Faysal Bin Ferhan, Almanya'da düzenlenen 58. Münih Güvenlik Konferansı'nda (MSC 2022) İran'la müzakerelere dair açıklamada bulundu.

"Aramızda kayda değer bir ilerleme olmamasına rağmen, İran'la beşinci tur müzakereleri yapmayı arzuluyoruz." diyen Bin Ferhan, Suudi Arabistan'ın bölgede tansiyonu düşürmeye çalıştığına işaret etti.

"İran'ın bölgedeki önceliklerini değiştirmesi gerekiyor"

"İran'ın bölgedeki önceliklerini değiştirmesi gerektiğini" anlatan Bin Ferhan, bölgede yeni bir çalışma şekli bulunması konusunda Tahran yönetiminin istekli olması temennisinde bulundu.

İran ve Suudi Arabistanlı yetkililer, Nisan 2021'de Bağdat'ta doğrudan görüşmeler yapmak üzere bir araya gelmişti. Irak, iki ülke arasındaki dört görüşmeye ev sahipliği yapmıştı.

İRAN'DA GÖRÜŞME İSTEĞİNİ AÇIKLAMIŞTI

İran ile Suudi Arabistan arasındaki ilişkileri düzeltmek için Bağdat hükümeti aracılığıyla yapılan görüşmelere işaret eden Hüseyin Emir Abdullahiyan, Riyad yönetimi ile görüşmeleri sürdürmeye hazır olduklarını ancak bunun her şeyden önce karşı tarafın iradesine bağlı olduğunu ifade etmişti.