Tayland'da İşgalci İsrail'in saldırıları protesto edildi

Taylandlı ve yabancı bir grup barış yanlısı aktivist, İşgalci İsrail'in saldırılarını protesto etmek ve mazlum Gazze halkına destek vermek amacıyla miting düzenledi.

Tayland'da İşgalci İsrail'in saldırıları protesto edildi

Tayland haber ajansının haberine göre Siyonist güçlerin Refah bölgesine yeni bir saldırıda bulunması ihtimalinin duyurulması üzerine bir grup Taylandlı ve yabancı barış yanlısı aktivist, İşgalci İsrail'in suçlarını protesto etmek ve Gazze halkına destek için gösteri yaptı.

Her gün binlerce yabancı turistin geçtiği Chiang Mai şehrinin meydanında protesto mitingi düzenleyen aktivistler yeniden yapılacak bir saldırıyla 1 buçuk ila 2 milyon insanın hayatının tehlikeye gireceğini ve İşgalci İsrail'in saldırılarının durdurulmasını talep etti.

Mitingde konuşma yapan organizatörlerden Tayland Siyaset Bilimi Üniversitesi öğrencisi Ethan Punyanuch şunları söyledi: "Maalesef medya ve gücü ellerinde tutanlar Filistin'e destek vermiyor. Filistin'i desteklemek yerine onları terörist olarak damgalıyorlar. Haberlerinde İşgalci İsrail'in katlettiği çocuklar ve gençler için "öldürüldü" ifadesini kullanıyorlar." 

Miting meydanında ayrıca İşgalci İsrail'in saldırılarının yer aldığı fotoğraflar sergilendi.