‘Süleymaniye’deki şiddet eylemlerinin arkasında PKK var’

Süleymaniye’de gerçekleştirilen protestolara PKK tarafından Suriyelilerin getirilmesi tepkilere neden olmaya devam ederken, PKK’nin siyasi söylemler altında açık bir şekilde yıkım için çalıştığı ifade ediliyor.

‘Süleymaniye’deki şiddet eylemlerinin arkasında PKK var’

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Süleymaniye Teşkilatı yetkililerinden Kameran Xerib, “Şengal Anlaşması’nın uygulanmasına başlandığı için PKK’liler kendilerini Kürdistan Bölgesi’nde stratejik ve önemli bir bölgeyi kaybetme tehlikesi hissediyorlar. Bunun için Kürdistan halkının maaş sorununu istismar zemini olarak kullanıyorlar” dedi.

Xerib, Bağdat’ta Kürdistan Bölgesi memurlarının maaşlarının gönderilmemesi için sürekli çalışan bazı milletvekillerinin de geçtiğimiz günlerde düzenlenen gösterilere katıldığını belirtti.

Gösterilere karışan şiddet elinin, amaçlarına ulaşmak için sürekli savaş kışkırtıcılığı yaptığı kaydedilirken, PKK’nin sosyal medyada da şiddetin yayılması için çaba gösterdiği görülüyor.

PKK’nin, halkı, kamu mallarını yakmaya teşvik ettiği vurgulanırken, siyasi analist Artin Celal Beg, PKK’nin yıkıcı eylemlerde bulunduğunu söyledi.

Celal Beg, “PKK, örgütlenmesi yoluyla yıkıcı eylemler yapıyor. PKK, Kürdistan’ın huzur ve istikrarını bozabileceğini göstermek istiyor” dedi.

Süleymaniye sınırları içerisinde son günlerde yaşanan protestolarda, can kayıplarının yanı sıra çok sayıda kişi yaralanmıştı.

Şiddet eylemlerine dönüşen gösterilerde, yüzü kapalı gruplar tarafından kısa ve uzun namlulu silahlar ile keskin nişancı silahıyla saldırılar gerçekleştirilmiş ve 1 Peşmerge vurulmuştu.

Şiddet eylemlerinde parti binalarının yanı sıra özel ve kamu binaları da yakılmıştı.

K24