Sudan mülteci kamplarında Kur'an eğitimi

Sudan Ordusu Acil Müdahale Güçleri Barış ve Uzlaşma Komitesi, Al-Faşer mülteci kampındaki Kur’an eğitim merkezlerini maddi ve manevi desteklediğini bildirdi.

Sudan mülteci kamplarında Kur'an eğitimi

Suna haber sitesine göre, Sudan Ordusu Acil Müdahale Güçleri Barış ve Uzlaşma Komitesi Komutanı Albay Musa Hamid Ambelu, el-Faşer mülteci kampındaki Kur’an-ı Kerim eğitim merkezlerini samimi  şekilde desteklediğini ifade etti.

Uzlaşma Komitesi’nin yerinden edilmiş insanlar için  kampların sosyal ortamını iyileştirme, toplumsal menfaatlerin güçlendirilmesi, barış ve huzurun sağlanması doğrultusunda çalışmalar yürüttüğünü ve merkezin desteğini anlattı.

Ambelu, bu kampta Kur’an eğitim merkezlerinin desteklenmesinin Sudan yönetiminin ülke çapındaki Kur’an eğitim merkezlerini destekleme vaatlerinin yerine getirilmesinin bir parçası olduğunu ve bu merkezlerin her zaman cehalet ve geri kalmışlıkla mücadele için yüksek bir kule olduğunu söyledi.

Sudan Ordusu Acil Müdahale Kuvvetleri Barış ve Uzlaşma Komitesi komutanı, Kur’an merkezlerinin inşası için mali desteğin ve bunun yanısıra kamp sakinlerine diğer geçim yardımlarının da payılacağını bildirdi.