'Siyonistlere hizmet eden ABD üsleri kapatılsın'

Filistin'de çocukları bombalayarak katleden siyonist işgal rejimine en büyük desteği, Türkiye'de darbeleri destekleyen ve her platformda işgalcilerin hamiliğini yapan ABD veriyor.

'Siyonistlere hizmet eden ABD üsleri kapatılsın'

İslam coğrafyasında kan, gözyaşı ve yıkımdan başka bir miras bırakmayan ABD, Türkiye'deki bulunan hava üsleri ile işgalci siyonistlere de askeri destek sağlıyor.

Dünya genelinde 172 ülkede 800'e yakın üssü bulunan ABD'nin,  Adana'da İncirlik ve Malatya'da Kürecik üsleri bulunuyor.

Türkiye, ülkedeki ABD üslerinin kapatılmasını ara ara gündeme getirse de bugüne kadar bu konuda gereken adımlar atılmadı.

Siyonist işgalci rejimin, Kudüs ve Gazze başta olmak üzere Filistin genelinde yaptığı son saldırılarda aralarında çocuk ve kadınlarında bulunduğu 139 Müslüman şehid oldu, yüzlerce Müslüman ise yaralandı.

Siyonist işgal rejiminin saldırılarının ardından Batı, her zaman olduğu gibi saldırılara karşı kör, sağır ve dilsiz rolü oynayarak, israilin saldırılarını "meşru müdafaa" olarak gördü.

Şanlıurfa'daki siyasetçi ve STK temsilcileri, siyonistlere arka çıkan ABD'nin Türkiye'deki üslerinin kapatılması için çağrı yaptı.

Türkiye'deki ABD üslerinin kapatılması için Türkiye’nin gereken her türlü diplomatik adımı atması gerektiğini belirten siyasetçi ve STK temsilcileri, üslerin kapanmasıyla siyonistlere gelen desteğin azalacağını ifade etti.

Behçet Atila

"Artık konuşmak zamanı değil, eylem zamanıdır"

Türkiye'de bulunan ABD üslerinin kapatılması gerektiğini vurgulayan İHH Şanlıurfa Temsilcisi Behçet Atila, "Artık konuşmak zamanı değil, eylem zamanıdır. Türkiye'de bulunan ABD üslerinin kapatılmasını istiyoruz. Müslümanlar olarak teyakkuzda olacağız ve eylemlere destek vereceğiz. Hangi STK veya grup, Filistin için etkinlik yaparsa halkımızın yapılan çağrılara cevap vermesini bekliyoruz. Müslümanlar olarak yardımlaşmaları artırmamız gerekiyor. Kudüs ve Filistin'deki Müslümanlar, yardımlarımızı ve dualarımızı bekliyor. Bütün Müslümanlar, Filistin için dualarda buluşmalıdır. İslam Birliği'nin oluştuğu günleri Allah bizlere görmeyi nasip etsin. Allah, siyonist israilin sonunu bizim ellerimizden nasip etsin." şeklinde konuştu.

Maşuk Özyaramış

"Milyonlarca Filistin gönüllüsü olarak asker olmaya hazırız"

Türkiye'nin Gazze için Mehmetçik göndererek destek olması için çağrıda bulunan AGD Şanlıurfa Temsilcisi Maşuk Özyaramış, "Bugün bir kez daha Urfa olarak kıyamımızı göstermiş olduk. Burada vurgulamamız gereken iki şey var. Birincisi Türkiye'mizin, devletimizin öncülüğünde Mehmetçiğimizin bir an önce Gazze halkına barış gücü olarak destek vermesini beklemekteyiz. Milyonlarca Filistin gönüllüsü olarak asker olmaya hazırız. İkincisi ise Türkiye'de bulunan, israilin en büyük destekçisi olan ABD'nin üslerinin kapatılması için gereken her türlü diplomatik adımın atılmasını bekliyoruz. Adana'da bulunan İncirlik Üssü'ün kapatılması için Adanalı kardeşlerimiz kıyamdadır. Adanalıların bu talebi yerine getirilmeli." ifadelerini kullandı.

Emin Özaslan

"Bugün ABD israile destek veriyorsa; Türkiye'de İslam ümmetine destek versin"

Siyonist işgal rejiminin destek kaynağı olan ABD üslerinin kapatılması için yetkililere çağrıda bulunan HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan, "Bugün Peygamberler Şehri Şanlıurfa'da, Kudüs'e destek ve Filistin'de şehid olanlar için gıyabi cenaze namazı kıldık. Urfa'nın bütün sivil toplum kuruluşları bir araya geldi. Urfa'daki STK'ların daveti üzerine HÜDA PAR olarak destek verdik. İktidardaki yöneticilere sesleniyorum. Bir an önce israile destek sunan, ABD'nin bu bölgede ve bu ülkede bulunan üsleri kapatın. Bugün, ABD israile destek veriyorsa; Türkiye'de İslam ümmetine destek versin. Türkiye'de bulunan bütün ABD üsleri kapatılsın. ABD askerlerinin bir kısmı 'tatbikat' adı altında israile destek vermeye gitti. Hamas'ın füzeleri üzerine geri çekildiler. Bu çok önemli bir mesajdır. Urfa'daki bütün gençler ve halklar adına söylüyorum; lütfen Türkiye'de bulunan bütün ABD üsleri, bir an önce kapatılsın. Eğer ABD bugün israile destek veriyorsa; Türkiye'de buna karşılık ABD üslerini kapatsın. Türkiye, Kudüs ve Mescid-i Aksa'ya destek amacıyla böyle bir adım atsın. Hükümetten böyle bir adım bekliyoruz." diye konuştu.

Osman Gerem

"Siyonist terör israilin ürünlerini ve mallarını boykot edelim"

Siyonist işgal rejiminin mallarının boykot ederek Filistin'e destek olunabilineceğini belirten Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu Başkanı Osman Gerem, "Bugün yeryüzünde değerlerimiz ve kutsallarımız var. Siyonist israillerin işgal ettiği Mescid-i Aksa, bu kutsallardan biridir. Müslümanlar olarak kutsallarımıza sahip çıkmamız gerekiyor. Sahip çıkarken de israilin anladığı dilden hareket edilmeli. Siyonist terör israilin ürünlerini ve mallarını boykot edelim. Boykot etmek; israile en büyük darbedir. Müslümanlar boykot etmeli. Sembolik olarak basın toplantıları ile kalmamalı. israil bundan anlamıyor. Çok ciddi bir şekilde Müslümanların hareket etmesi gerekir. israilin malları boykot edilmeli. Türkiye, ABD'ye ait israile destek olan bütün askeri stratejik üsleri kapatmalıdır. israil ancak güçten anlar, güçten başka bir şeyden anlamaz. israil, Avrupa ve ABD'den destek alıyor. Bugün Müslüman fert ve toplum olarak israilin mallarını boykot edersek tesirini gösterir. Filistin, Gazze ve Mescid-i Aksa'ya yardım etmek istiyorsak; israilin mallarını boykot edelim." dedi.

İLKHA