Siyonist rejim Golan'daki sivil Yahudi işgalcilerin sayısını 2 katına çıkarmayı planlıyor

İşgalci İsrail'in Başbakanı Naftali Bennett, işgal altındaki Suriye toprağı Golan Tepeleri'ndeki sivil Yahudi işgalcilerin sayısını 2 katına çıkarmak istediklerini söyledi.

Siyonist rejim Golan'daki sivil Yahudi işgalcilerin sayısını 2 katına çıkarmayı planlıyor

Bennett, "Golan Tepeleri Ekonomik ve Bölgesel Kalkınma Konferansı"nda işgal altındaki bölgeye ilişkin planlarını açıkladı.

Golan Tepeleri'ne ilişkin ulusal bir planı onaylamak için kabinenin yaklaşık 1,5 ay sonra toplanacağını belirten Bennett, "Hedefimiz Golan Tepeleri'nde yaşayanların sayısını 2'ye katlamak." ifadesini kullandı.

Trump yönetiminin "İşgalci İsrail'in Golan Tepeleri'ndeki egemenliğini" tanıdığını hatırlatan Bennett, Joe Biden yönetiminin de bu görüşü benimsediğini iddia etti.

Suriye'deki gelişmeleri ve Beşşar Esed'in İran ile bağlantılarını yakından izlediklerini dile getiren Bennett, Tahran'ın Golan Tepeleri sınırında yeni bir ordu kurmayı hedeflediğini ileri sürdü.

İşgalci İsrail'in Golan Tepeleri'ne ilişkin tutumunun Suriye'deki süreçle bağlantılı olmadığını söyleyen Bennett, uluslararası kamuoyu Suriye'ye yönelik tavrını değiştirse bile işgal ettikleri toprakları geri vermeyeceklerini dile getirdi.

İşgalci İsrail, Suriye toprağı olan Golan Tepeleri'ni 1967'den bu yana işgal altında tutuyor.

AA