Siyonist rejim AP-Filistin Delegasyonu Başkanı Pineda'nın Tel Aviv ve Gazze'ye girişine izni vermedi

Avrupa Parlamentosu Filistin Delegasyonu Başkanı Manu Pineda'nın İşgalci İsrail'e alınmaması sonrası delegasyon, Filistin ziyaretini iptal etti.

Siyonist rejim AP-Filistin Delegasyonu Başkanı Pineda'nın Tel Aviv ve Gazze'ye girişine izni vermedi

Avrupa Parlamentosu (AP) Milletvekili Pineda, pazartesi günü İşgalci İsrail'in Dışişleri Bakanlığı'ndan aldığı ve ülkeye girişine izin verilmediğini bildiren mektubu paylaştı. 

İşgalci İsrail'in gerekçe göstermeden ülkeye girişine izin vermediğini belirten ve bu ülkeyi "AP'nin çalışmasını engellemekle" suçlayan Pineda, 23 Mayıs'ta başlaması gereken Filistin'deki misyonunun, İşgalci İsrail'in engellemesi nedeniyle askıya alındığını duyurdu.

Siyonist rejim yetkililerin heyetin Gazze Şeridi ziyaretine de izin vermediği belirtildi.

Pineda, söz konusu misyonun "Filistin makamları ve sivil toplumla görüşmeyi, Gazze ve Batı Şeria'daki işgalin bölgedeki Filistinli nüfusun günlük yaşamındaki sonuçlarını tespit etmeyi ve AB ile iş birliği politikalarının etkilerini görmeyi planladığını" açıkladı.

AP milletvekilleri İşgalci İsrail'e tepki gösterdi

İşgalci İsrail'in medyası Pineda'nın 2020'den bu yana, Addameer isimli bir sivil toplum kuruluşu ve Filistin Halk Kurtuluş Cephesi ile yaptığı görüşmeler nedeniyle Tel Aviv'e giriş yasağı olduğunu aktardı. 

Filistin heyeti içerisinde yer alan birçok milletvekili, İşgalci İsrail'in Gazze Şeridi ve Pineda yasağını eleştirdi. 

İsveçli Milletvekili Evin İncir, "İsrail makamlarının Filistin sınırlarını kontrol etmesi ve seçilmiş temsilcileri bir kez daha engellemesi kabul edilemez." değerlendirmesinde bulundu. 

Danimarkalı Milletvekili Margrete Auken ise İşgalci İsrail'in davranışını "büyük bir skandal" olarak nitelendirirken İşgalci İsrail'in "AB'den kimin Filistin'e gittiğine karar veremeyeceğini" söyledi.