"Özgür Kadınlar Şafağı"nda binlerce Filistinli Mescidi Aksa'da buluştu

Filistinliler, Mescid-i Aksa'nın murabıtı olan kadınları onurlandırmak için "Özgür Kadınlar Şafağı" adıyla düzenlenen buluşmada Mescid-i Aksa'ya akın etti.

"Özgür Kadınlar Şafağı"nda binlerce Filistinli Mescidi Aksa'da buluştu

Filistin'de Cuma günlerinin sabah namazlarında gerçekleştirilen "Büyük Fecir Buluşmaları" devam ediyor.

Filistin medyasında yer alan haberlere göre bu hafta 12'incisi düzenlenen bu buluşma, özellikle Mescidi Aksa'da ribat görevini yerine getiren yani oraya sahip çıkmak için direnen ve işgale karşı direnişin her zaman içinde olan kadınları onurlandırmak amacıyla "Özgür Kadınlar Şafağı" ismiyle gerçekleştirildi.

Buluşmanın ana merkezi ise her zamanki gibi yine Mescid-i Aksa oldu.

Aynı zamanda Şaban ayının ortasına denk gelen bu haftaki buluşmaya kadınların bilhassa büyük ilgi göstermesi dikkat çekti. Katılımın çok olması sebebiyle Mescid-i Aksa'nın bekçileri Eski Aksa Namazgahı'nı da açmak zorunda kaldı. 

İşgalci rejim kolluğu ise her zamanki gibi yine yolları kapattı ve insanların Mescid-i Aksa'ya ulaşmalarını zorlaştırmaya çalıştılar. Bu arada engellenenlerin fotoğraflarını çekmeye çalışan bir kadın murabıta da saldırdılar. 

İşgalciler, Babu'l-Amud'da da iki genci darp ettikten sonra alıkoydular. Bunlardan birinin saldırıda başından yaralandığı bildirildi.

Öte yandan 1948'de işgal edilmiş bölgeden, Mescid-i Aksa'ya yolcu taşımak için çok sayıda otobüs kaldırıldı.