Siyonist çete Ocak ayında 570 Filistinliyi esir aldı

Filistin Esirler Araştırma Merkezi'nin hazırladığı rapora göre, siyonist işgal rejiminin Filistinlilere yönelik şiddet uygulamalarını, baskılarını ve alıkoymaları geçtiğimiz Ocak ayında artırdığı belirtildi.

Siyonist çete Ocak ayında 570 Filistinliyi esir aldı

Filistin Esirler Araştırma Merkezi'nin hazırladığı rapora göre geçtiğimiz Ocak ayında işgal güçleri tarafından, 72'si çocuk, 8'i kadın olmak üzere 570 Filistinli esir alındı. 

Merkez, işgal rejiminin Filistin'in 1948'de işgal edilmiş bölgesinde, Batı Şeria'nın köylerinde ve şehirlerinde ve işgal altındaki Kudüs'te yaşayan Filistinlilere şiddet uygulamaları, baskınları ve gözaltıları hakkında aylık raporunu yayınladı. 

Rapora göre siyonist çetenin alıkoyma operasyonlarında birinci sırada Kudüs yer aldı. Kudüs'te esir alınların sayısı 200'ü buldu. 

İkinci sırada 1948'de işgal edilmiş kısımdaki Nakab bölgesi yer aldı ki bu bölgede de aralarında kadınların ve çocukların da yer aldığı 170 kişi esir alındı. 

Filistin Esirler Araştırma Merkezi müdürü Riyad El-Eşkar, "işgal rejimi, çocukları ve esir alınan diğer Filistinlileri sorgulama merkezlerine götürüyor, bazılarını ev hapsine tabi tutuyor. Bazılarına da para cezası vererek zulmünü sürdürüyor" açıklamasında bulundu.

El-Eşkar ayrıca işgal rejiminin cezaevleri idaresinin kasıtlı ihmalinden dolayı Ocak ayı içinde işgal zindanlarındaki 190 esirin koronavirüse yakalandığına dikkat çekti.