Şeyh Bukeyrat: Mescidi Aksa, işgal politikalarına rağmen Ramazan’da açık olacak

Kudüs İslami Vakıflar İdaresi Başkan Yardımcısı Şeyh Nacih Bukeyrat, Siyonist İsrail’in işgal ve sindirme politikalarına rağmen İslami Vakıflar'ın Ramazan ayı boyunca Mescidi Aksa'nın kapılarını kapatmayacağını bildirdi.

Şeyh Bukeyrat: Mescidi Aksa, işgal politikalarına rağmen Ramazan’da açık olacak

Konu hakkında yaptığı basın açıklamasında Şeyh Bukeyrat, Mescidi Aksa kapılarına gelen tüm Filistinlilerin Harem-i Şerif'te namaz kılma ve ibadet etme hakkına sahip olduğunu vurgulayarak, işgalci İsrail’in Aksa’yı egemenliği altına alma ve İslami mekanları Yahudileştirme girişimlerini şiddetle kınadı.

İşgal altındaki Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinde bulunan Mescidi Aksa'nın, İsrail askerleri ile Yahudi yerleşimcilerin istila ve gasp tehditleriyle karşı karşıya olduğunu aktaran Şeyh Bukeyrat, İsrail makamlarının, Aksa’nın idari işlerini ele geçirmek için var güçleriyle saldırdığına dikkat çekti.

Aynı zamanda açıklamada, Müslümanların ilk kıblesinin işgal edilmek istenmesi ve İslami Vakıflar İdaresi’nin muhasara altına alınmasının, İslam ülkelerinin işgal rejimiyle normalleşmesi ve ABD yönetiminin, aşırılık yanlısı terörist Yahudi örgütleri destekleyen sağcı İsrail hükümetine verdiği destekten kaynaklandığı ifade edildi.

Şeyh Bukeyrat, işgal rejiminin, Batı Şeria'ya veya Kudüs'teki Eski Şehir'e bir güvenlik kordonu çekerek Mescidi Aksa'ya gelmek isteyenlerin sayısını sınırlamaya çalıştığına işaret etti.

Kudüs’teki İslami mabetleri koruyup kollamanın sadece İslami Vakıflar İdaresi’nin sorumluluğunda olmadığının altını çizen Şeyh Bukeyrat, Mescidi Aksa ve Kudüs şehrini işgalci İsrail'in ve fanatik Yahudilerin barbarca saldırılarına karşı koruma ve müdafaa etmenin İslam İşbirliği Teşkilatı ve Arap Birliği ile birlikte tüm Müslümanların görevi olduğuna vurgu yaptı.

Fanatik Yahudiler, İsrail polisi eşliğinde zaman zaman Mescidi Aksa'nın avlusuna giriyor. Bu durum sık sık bölgede gerginliğin tırmanmasına ve Filistinliler ile İsrail polisi arasında arbede yaşanmasına neden oluyor.

İşgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Mescidi Aksa, Müslümanların ilk kıblesi olma özelliğini taşıyor.

Palinfo