Şehid Vasfi Tekin şehadetinin 29'uncu yılında anılıyor

​Adana'da PKK tarafından 28 yıl önce sahibi olduğu kitabevinde uğradığı suikast sonucu şehit edilen Vasfi Tekin, şehadetinin 29'uncu yılında rahmetle anılıyor.

Şehid Vasfi Tekin şehadetinin 29'uncu yılında anılıyor

Genç yaşlarda kendini İslam davasına adayan Şehit Vasfi Tekin, tarih 2 Eylül 1994'ü gösterdiğinde, Cuma namazı sonrası saat 15.00 sıralarında sahibi olduğu kitabevinde PKK elemanları tarafından uzun namlulu silahlarla taranır. Tekin, vücuduna isabet eden dört kurşunla orada şehadet şerbetini içer.

Toplumun ihyası için gecesini gündüzüne katarak İslami faaliyetlerde bulunan Adana'nın güler yüzlü şehidi Vasfi Tekin, bir Cuma namazı sonrası PKK hainleri tarafından silahlı saldırıya uğrayarak katledildi.

Adana'nın merkez Yüreğir ilçesinde 2 Eylül 1994 yılında Cuma namazı sonrası sahibi olduğu kitabevinde silahlı saldırıya uğradıktan sonra âşık olduğu Rabbine kavuşan Vasfi Tekin, "Adana'nın ilk şehidi ben olacağım." sözünün musaddakı olarak hedefine ulaştı.

Güler yüzlü siması ve davetçi kimliğiyle çevresinin sevgisini kazanan Vasfi Tekin, bir Cuma namazı sonrası Marksist PKK tarafından gerçekleştirilen saldırı sonrası aldığı 4 mermi yarasıyla şehit oldu.

Aslen Batman'ın Gercüş ilçesine bağlı Gökçepınar köyünden olan Vasfi, şehit olduğunda henüz 35 yaşında bir gençti.

90'lı yıllarda dindarlara yönelik saldırılarıyla yüzlerce Müslümanı şehit eden PKK'nin Adana'da hedefine aldığı Vasfi Tekin, İslami kimliğiyle öne çıkan, çevresine daima örnek olan ve dava arkadaşlarına moral kaynağı olan bir şahsiyete sahipti.