Şehid Abdullah Deniz kabri başında yâd edildi

Şırnak’ın Cizre ilçesinde 27 Aralık 2014’te PKK’nin saldırısında şehid düşen Abdullah Deniz, şehadet yıl dönümünde kabri başında yâd edildi.

PKK’nin 27 Aralık 2014’te Cizre’de Müslüman halkı imha girişimleri üzerine uzun namlulu ve ağır makinalı silahlarla yaptıkları saldırıda Abdullah deniz şehid olmuş, 35 kişi yaralanmıştı.

Bölgemizde emelleri olan emperyalistlerin taşeronluğunu üstlenen PKK, 6-8 Ekim olayları sırasında Diyarbakır'da gerçekleştirdiği vahşetin benzerini 27 Aralık 2014’te Cizre’de gerçekleştirmek istemişti. Hamile kadını ve çocuklarını diri diri yakmaya çalışmışlardı. PKK, yaptığı saldırıda Abdullah Deniz’i şehid etmişti.

Şehid Abdullah Deniz, şehadet yıl dönümünde kabri başında sevenleri tarafından anma programıyla yâd edildi.

HÜDA PAR Cizre ilçe teşkilatı tarafından yapılan anma programına İl Başkanı Emcet Yalçın, Cizre İlçe başkanı Reşit Gözüngül parti üyeleri ve Abdullah Deniz’in çocukları katıldı.

Programda konuşan HÜDA PAR il başkanı Emcet Yalçın, Şehid Abdullah Deniz’in davasını sürdüreceklerini belirtti.

Yalçın, “Bugün Abdullah Deniz amcamızın şehadet yıldönümü. 27 Aralık karanlık bir gündü. Abdullah amca samimi, ihlaslı, dindar bir insandı. O dönemde dindarlara karşı yapılan kumpaslar, had safhadaydı. Yine o günlerden bir gündü. Cizre’deki üyelerimiz büyük bir baskı altındaydı. Sırf İslami hayat, Müslümanca yaşamak için çabalıyorlardı.  27 Aralık'ta dindarları hazmedemeyen, Müslümanca yaşamak isteyen üyelerimize karşı ve bu karanlıktan faydalanmak isteyen bu karanlık yapılar, dindar insanlarımıza saldırdı. Zor bir dönemdi. Sırf İslami yaşamak, Müslümanca yaşamak isteyen kardeşlerimize karşı haince pusular kuruldu.  Abdullah Deniz bu saldırıların birinde kalleşçe katledildi.Saatlerce yaralı halde kaldı, onu hastaneye yetiştiremedik. Yetiştirme imkânımız olmadı. Kan kaybından dolayı muhasaradan dolayı şehid oldu. Şehadetini kutluyoruz. Rabbim gani gani rahmet etsin. Rabbim onun kutlu davasını sürdürmeyi bize de nasip etsin inşallah.” açıklamasında bulundu.

 “Babam sürekli şehadeti isterdi”

Şehid Abdullah Deniz'in oğlu Nesim Deniz, "Babam 27 Aralık 2014 ‘te şehadete kavuştu. Hayattayken sürekli şehid olmayı istiyordu. Hatta bir keresinde güzel elbiselerini giyerek arkadaşlarımızın olduğu yere geldi. Orda bulunan kürsüye çıkarak bizlere dedi ki ‘şehadet bana yakışıyor mu, yakışmıyor mu? Bu bölgenin ilk şehitlerinden olurum İnşallah’ diye dua etti. Sürekli şehid olma arzusu vardı.

2014 yılında sabah saat 3. 40’ta PKK bizlere saldırdı. Dört yanımızı kuşatmışlardı. Ağır makinalı silahlarla evlerimize saldırdılar. Uzun namlulu ve ağır silahlarla gelmişlerdi. Bizler evlerimizden çıkamadık, saatlerce saldırdılar bizlere. Sabah saat 9’da babam evin kapısına çıktığı sırada keskin nişancılar tarafından vuruldu. Sokağa düşmüştü çatışma devam ediyordu. Yaralıydı onu eve taşıyamadık. Babam sokakta kan kaybından şehid düştü. Şehadeti mübarek olsun. Mekânı cennet olsun. Bizler onun yolunda gitmeye, davasını sürdürmeye kanımızın son damlasına kadar devam edeceğiz.” dedi.

30 yıllık komşu olduklarını belirten Ahmet Pürnek, "30 yıllık komşumuz olan Şehid Abdullah Deniz, iyi bir komşuydu, çalışkan ve helal kazancın peşindeydi. Sürekli beraber camiye gider vakit namazlarını cemaatle kılardık. Allah Şehid Abdullah Deniz'e gani gani rahmet eylesin. Allah Teâlâ bizlere de feraset ve Müslümanlara kuvvet versin inşallah. Allah şehadetini kabul etsin.” şeklinde konuştu.

İLKHA