Sahte prenses, 1.6 milyon euro değerinde mücevher çaldı

Sahte prenses, küp bulyonlarla altınları değiştirerek 1,6 milyon euro değerinde mücevher çaldı.

Sahte prenses, 1.6 milyon euro değerinde mücevher çaldı

Birleşik Arap Emirlikleri’nde prenses olduğunu söyleyen bir kadın, Fransa’nın başkenti Paris’teki bir kuyumcuda küp bulyonlarla altınları değiştirerek 1,6 milyon euro değerindeki mücevherleri çaldı.

Olay salı günü Paris’in Saint-Honore sokağında bulunan lüks bir kuyumcuda gerçekleşti. Kendini prenses olarak tanıtan kadının, mücevher kutusundaki altınları benzer renkteki çikolata ile değiştirdiği anlaşıldı. Soruşturmanın devamında ise altın renkli küplerin içinde yemeklerde kullanılan bulyon olduğu fark edildi.

Fransız medya kurumu LCI’nin yer verdiği haberde, kuyumcu söz konusu kadına birçok mücevheri gösterdi ve prenses olduğunu söyleyen kadın bazı mücevherlerin kenara ayrılmasını istedi. Söz konusu kadın perşembe gününe kadar banka hesabı üzerinden havale yapacağını belirterek kuyumcudan çıktı.

Hesabına herhangi bir paranın yatırılmadığını gören kuyumcu, mücevher kutularını açtığında kadına gösterdiği altınların yerine aynı renkte çikolata ambalajlarına sarılı küp bulyon olduğunu anladı.

Fransız yetkililer, zanlının bulunması ve olayın aydınlanması için soruşturmaya devam ettiklerini belirtti.

Euronews