Sağlam: Kudüs'ün özgürlüğü ile İslam ümmetinin sorunları çözülecektir

HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam, Kudüs'ün özgürlüğüyle sorunların çözüleceğine dikkat çekerek "siyonizmin elleri coğrafyamızdan kesilirse bizim sorunlarımız da burada hal olur" dedi.

Yurtdışındaki Filistin Âlimler Birliği üyeleri Profesör Doktor Muhammed Ubeyde ile Profesör Doktor İbrahim Muhenna'yı kabulünde konuşan HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam, Kudüs'ün işgalden kurtarılmasıyla İslam ümmetinin var olan sorunların çözüleceğini söyledi.

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanlığında gerçekleşen görüşmede Yurtdışındaki Filistin Âlimler Birliği heyeti, Kudüs davasının önemine vurgu yaptı.

HÜDA PAR'ın çalışmalarını takip ettiklerini ve Kudüs hassasiyetlerini bildiklerini ifade eden heyet, Kudüs'ün gündemde tutulması ve bu hassasiyetin gelecek nesillere aktarılması konusunda çalışmalar yürüttüklerini söylediler.

Kudüs'ün fethine giden yolun birlik olmaktan geçtiğine dikkat çeken heyet, Kudüs davasının bir kavmin ya da Filistinlilerin olmadığını tüm Müslümanların davası olduğunu ifade ettiler.

HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam ise Kudüs'ün işgalden kurtarılmasıyla var olan sorunların çözüleceğini belirtti.

Kudüs ruhunu canlı tutacaklarını dile getiren HÜDA PAR Genel Başkanı Sağlam, Kudüs davasını benimseyen yapıların bir araya gelmesi gerektiğinin altını çizdi.

"Filistin'in meselesiyle ilgilenmemiz Kürt meselesinin çözüm yoludur"

Kudüs'ün Kürtler ve Türklerin dayanışmasıyla fethedildiğini hatırlatan Sağlam, "Kudüs davası bizim önceliklerimizden birisidir. Mescid-i Aksa'yı işgal eden güç, Kürtleri de farklı ülkelere bölüp sorun oluşturanlardır. Siyonistlerin Filistin'deki varlıkları biterse, siyonizmin elleri coğrafyamızdan kesilirse bizim sorunlarımız da burada hallolur. Kudüs Selahaddin Eyyübi tarafından fethedildi. O fetih dönemindeki şartlar ve fetih şekli ele alındığında inanıyoruz ki aynı şartlar mevcuttur. Biz inanıyoruz ki o ruh şu anda yine vardır. Biz de sürekli dualarımızda özgür bir Mescid-i Aksa'da beraber namaz kılmayı rabbimizden istiyoruz. Bunu biz görmezsek de evlatlarımız görecektir." dedi.

Kudüs'ün fethinden bahseden Sağlam, sözlerine şöyle devam etti:

Bunun için ümmetin neresinde olursa olursun Kudüs davasını benimseyen yapıların bir araya gelmesi lazım. Biz 2 Ekim Kudüs'ün fetih yıldönümünü kutlamaya başladık. İnşallah bu fethi canlı tutacağız.

Ümmetin sorunlarıyla ilgili karşılıklı görüş alışverişinden sonra Yurtdışındaki Filistin Âlimler Birliği heyeti, kabul salonunda bulunan ve siyonistlerin yer almadığı dünya haritasının fotoğrafını çekti.

İLKHA