Peygamber Sevdalıları Vakfı'ndan üç aylar mesajı

Peygamber Sevdalıları Vakfı, 13 Şubat Cumartesi gününden itibaren idrak etmeye başlanacak olan mübarek üç aylar münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Peygamber Sevdalıları Vakfı'ndan üç aylar mesajı

Vakfın Genel Merkezi adına açıklama yapan Marmara koordinatörlerinden Cengiz Aydın, mübarek üç ayların vesile kılınarak herkesin nefsini muhasebeye çekmesi, tüm insani ilişkilerde Kur'an'ın düsturuyla hareket edilmesi, bunun için azami gayret gösterilmesi gerektiğini vurguladı.

"Bu kutlu yürüyüş, sonu bayram olan ödülle nihayete erecektir"

Allah'a hamd, Peygamber Efendimize salat ve selam ile konuşmasına başlayan Aydın, "Üç aylar, manevi yenilenme fırsatı olarak bizlere ikram edilen mübarek zaman dilimidir. Bu mübarek aylara bu yıl da erişmenin sevinci ve şükrü içerisindeyiz. Bu mübarek süreç, Recep ayının ilk cuma gecesi Regaib, aynı ayın yirmi yedinci gecesi Miraç’tır. Şâban ayının on beşinci gecesi Berat ve Ramazan ayının yirmi yedinci gecesi,  bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi'dir. Bu kutlu yürüyüş, sonu bayram olan ödülle nihayete erecektir." dedi.

"Üç aylar bizler için mübarek olacak ve hayatımız da bereketlenecektir"

Aydın, "Üç aylar, kalplerimizi tövbe ve istiğfarla geçirmek, hata ve günahlarımızdan temizlenmek, daralan ruhlarımızı iman nuruyla aydınlatıp kulluk bilincimizi tazelemek ve Rahman'ın rızasını celp etmek için imkânlarla dolu kutlu bir zaman dilimidir. Peygamber Efendimiz (Sallallahu Aleyhi Vesellem) 'Allah'ım! Recep ve Şaban aylarını bize mübarek kıl ve bizi Ramazan'a kavuştur! diye dua etmiştir. Bizler de Efendimiz gibi böyle dua etmekle birlikte her ayı bir önceki aya nispetle daha çok verimli geçirirsek, farkındalıklarımızı artırıp salih amellerle içini doldurabilirsek, dosdoğru yolda yürüme çabası ve azminde olursak işte o zaman üç aylar bizler için mübarek olacak ve hayatımız da bereketlenecektir. Aksi halde bu günler de sıradan bir gün gibi hakkıyla istifade edilmeden geçecek ve bizi hayır üzerine inşa edemeyecek ve dönüştüremeyecektir." diye konuştu.

"Kardeşlerimizin dertleri ile dertlenmeliyiz"

"Mübarek üç ayları vesile kılarak her birimiz nefislerimizi hesaba çekmeli, kendimizi daha iyi tanımalı ve ona göre murakabemizi yapmalıyız." diyen Aydın, üç aylar süresince yapılmaya gayret edilmesi gereken hususları şu şekilde aktardı:

Yaşamımızı nerede, nasıl ve kimlerle geçirdiğimizin hesabını yapmalıyız. İbadetlerimizi sadece ve sadece Allah’a hasretmeli ve huşu içinde, tam bir teslimiyetle yapmaya çalışmalıyız. Bu bereketli zamanları bir imkân ve nimet bilmeliyiz. Bilinçlerimizi mümince yenilemek için niyet etmeliyiz. Hayatımızda Allah'tan başka ne varsa kayıtsız-şartsız hepsini bertaraf etmeye gayret etmeliyiz. Giyeceğimiz en güzel elbisenin takva elbisesi olduğunu bilmeli; kişiliğimizi -en yakınlarımızdan başlayarak- insanlara karşı tavrımızı, davranışlarımızı ve ahlaki duruşumuzu Kur’an’ın düsturlarıyla düzeltmeli, Muhammedi bir ahlaka sahip olmalıyız. Allah ile irtibatımızın canlı delili olan namazlarımızın bizleri her türlü çirkinlikten uzak tuttuğu inancıyla namazlarımıza itina göstermeli, dosdoğru namaz kılanlardan olmaya gayret etmeliyiz. Kur'an'ın, yeryüzüne indirilmesiyle bereketlenen Ramazan ayından ve bin aydan daha kıymetli kılınan Kadir Gecesi'nden en hayırlı şekilde istifade etmeliyiz. Kur'an-ı Kerim'i daha çok okumak, anlamak ve anlatmak için programlar yapmalı ve uygulamalıyız. Mübarek üç aylarda Kur'an-ı Kerim'in pratiği olan Allah Resulü'nün sünnet-i seniyyesini takip etmeliyiz ki yanlış ve batıl yollara sapmayalım. Yine üç aylar vesilesiyle imanımızın bizleri bir arada topladığı kardeşlerimizin dertleri ile dertlenmeli, mazlum ve mümin İslam coğrafyamızın sesini derinden hissedip sorumluluklarımızı yerine getirmeliyiz.

Aydın, konuşmasının sonunda, "İdrak edeceğimiz bu mübarek üç ayların; Allah ve Resulünün sünneti doğrultusunda bir yaşam tarzına sahip olmaya vesile olmasını, Kur’an ahlakının yaşam düsturumuz ve kırmızıçizgimiz olmasına vesile olmasını dileriz. Peygamber Sevdalıları Vakfı olarak bu vesileyle tüm İslam âleminin mübarek üç aylarını tebrik ediyor, hayırlara vesile olmasını yüce Rabbimizden niyaz ediyoruz." ifadelerini kullandı.

İLKHA