Pakistan'da kara kış: Hayatını kaybedenlerin sayısı yükseliyor

İçişleri Bakanı Şeyh Raşid Ahmed, ülkenin Murree şehrinde yoğun kar yağışı sebebiyle araçlarında mahsur kalan ve donarak hayatını kaybedenlerin sayısının 23’e yükseldiğini açıkladı. Öte yandan kar ve yağmurun yol açtığı afet ve kazalarda da 13 kişi öldü. Türkiye Dışişleri Bakanlığı'da Pakistan'a taziye mesajı iletti.

Pakistan'da kara kış: Hayatını kaybedenlerin sayısı yükseliyor

Başkent İslamabad'a 70 kilometre uzaklıktaki Murree şehri ile Galiyat bölgesinde 7 Ocak akşamından itibaren yoğun kar yağışının etkili olduğunu belirten İçişleri Bakanı Ahmed, turistik bölgeye, şehir dışından 125 binin üzerinde aracın giriş yaptığını belirtti.

Kar yağışıyla beraber birçok kişinin araçlarını terk edip otellere sığındığını ve araçlarını yollarda bıraktığını ifade eden Ahmed, bu durumun da trafiğin tıkanmasına ve ölümlerin yaşanmasına neden olduğunu aktardı.

İçişleri Bakanı Şeyh Raşid Ahmed, bölgedeki arama kurtarma çalışmalarının sürdüğünü belirtti.

Kar ve yağmurun yol açtığı afet ve kazalarda da 13 kişi öldü

Öte yanden yerel basındaki bazı haberlere göre, ülkenin çeşitli bölgelerinde kar ve şiddetli yağmur nedeniyle yollar çöktü, çok sayıda ev yıkıldı.

Kar ve yağmurun yol açtığı afet ve kazalarda Upper Dir’de 6, Hayber’de 3 ve Mardan’da bir kişi yaşamını yitirdi, 13 kişi yaralandı. Belucistan'ın Uthal bölgesinde de şiddetli yağmur sebebiyle bir evin çatısının çökmesi sonucu 3 kişi hayatını kaybetti.

Kar ve şiddetli yağmurun etkili olduğu bölgelerde arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

Türkiye'den başsağlığı mesajı

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, Pakistan'da kar nedeniyle araçlarında mahsur kalan en az 16 kişinin donarak hayatını kaybetmesi nedeniyle başsağlığı mesajı yayımladı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
"Pakistan'ın Rawalpindi bölgesindeki Murree şehrinde yoğun kar yağışı nedeniyle araçlarında mahsur kalan en az 16 kişinin donarak hayatlarını kaybettiği üzüntüyle öğrenilmiştir. Bu elim olayda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, dost ve kardeş Pakistan halkına ve hükümetine başsağlığı diliyoruz."