Pakistan'da halk meydanlara indi: İmran Han'a büyük destek

Pakistan'da halk, güvensizlik oylaması sonrası görevden alınan İmran Han'a destek için meydanlara indi. Yüzbinlerce insanın katıldığı gösterilerde, "Seninleyiz Kaptan", "İthal hükümete hayır", "Satılıklar başbakan olamaz" dövizleri taşındı.

Pakistan'da halk meydanlara indi: İmran Han'a büyük destek

İmran Han hükümetinin, Meclis'te yapılan güvensizlik oylamasında muhalefetin oylarıyla düşürülmesinin ardından halk meydanlara akın etti..

Yerel basındaki haberlere göre, Pakistan Adalet Hareketi Partisi (PTI) lideri Han’ın çağrısıyla başkent İslamabad başta olmak üzere Karaçi, Lahor, Peşaver, Multan ve çok sayıda şehirde gösteri düzenlendi.

Başkent İslamabad’da da çok sayıda kişi araçlarıyla konvoy oluşturdu.

Ellerinde Pakistan ve PTI bayrakları bulunan ve Pakistan'ın dört bir yanında yüzbinlerce insanın katıldığı gösterilerde, "Seninleyiz Kaptan", "İthal hükümete hayır", "Satılıklar başbakan olamaz" dövizleri taşındı.

Halk, ABD karşıtı sloganlarla meydanları inletirken, PTI liderinin görevden alınmasını sağlayan muhalefete de tepki gösterdi.

İmran Han halka teşekkür etti
Halkın desteğine İmran Han da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarla teşekkürlerini iletti.

Toplanan halkın videosunu paylaşan İmran Han, "Tarihimizde hiç bu kadar kendiliğinden ve bu kadar çok sayıda, sahtekarlar tarafından yönetilen ithal hükümeti reddeden kalabalıklar olmamıştı" yorumunda bulundu.

Han, Pakistan’ın 1947’de bağımsız olduğunu fakat yabancı rejim değişikliği komplosuna karşı özgürlük mücadelesinin bugün tekrar başladığını kaydetti.

İmran Han: Komplonun arkasında ABD var!

Pakistan Başbakanı İmrah Han, güven oylamasında hükümetinin düşürülmesi halinde, muhalefetin kuracağı bir hükümeti tanımayacağını söylemişti.

Han, Pakistan'da "ithal edilmiş" bir hükümeti asla kabul etmeyeceğini belirterek, 10 Nisan akşamı için tüm ülkeyi sokaklara çağırmıştı.

İmran Han geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada da, hükümetini devirmek için kurulan komplonun arkasında ABD’nin olduğunu söylemiş, ABD tarafından Pakistan Büyükelçisine iletilen tehdit notunda “İmran Han başbakan olarak kalırsa ilişkilerimiz bozulacak ve zorluklarla karşılaşacaksınız” ifadelerinin yer aldığını aktarmıştı.

Yeni başbakan bugün seçilecek

Ulusal Meclis kurallarına göre başbakanlık koltuğunun boşalması halinde meclisin ikinci bir iş yapmadan yeni başbakanı seçmesi gerekiyor.

Müslüman olma şartı aranan başbakanlık için çoğunluk sınırı olan 172 ve üzerinde oy almak gerekiyor.

Ülkenin yeni başbakanının Pakistan Müslüman Ligi-Navaz lideri Şahbaz Şerif olması bekleniyor.