Pakistan diken üstende: İmran Han tutuklandı, taraftarlarına 'barışçıl gösteri' çağrısı yaptı

Pakistan polisi, mahkeme kararıyla eski Pakistan Başbakanı İmran Han'ı Lahor şehrindeki evinde tutukladı. Tutuklanmadan dakikalar önce sosyal medya hesabında bir video paylaşan Han, taraftarlarına 'barışçıl gösteri' çağrısında bulundu.

Pakistan diken üstende: İmran Han tutuklandı, taraftarlarına 'barışçıl gösteri' çağrısı yaptı

Pakistan ulusal medyasında yer alan haberlere göre, Han, başbakanlığı döneminde aldığı hediyelerin ayrıntılarını açıklamadığı gerekçesiyle yargılandığı davada suçlu bulundu.

İslamabad Mahkemesi, hakkında tutuklama kararı verdiği Han'ı 3 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Pakistan Adalet Hareketi Partisi (PTI) Genel Sekreteri Ömer Eyüp Han,  sosyal medya platformundan yaptığı paylaşımda İmran Han'ın tutuklandığını açıkladı.

Pakistan Adalet ve Hukuk Bakanı Azam Nazir Tarar daha önce yaptığı açıklamada, İmran Han'ın 5 yıllığına siyasetten men edildiğini belirtmişti.

HAN'DAN BARIŞÇIL GÖSTERİ ÇAĞRISI

Öte yandan kendisine yönelik tutuklama operasyonu yapılmadan dakikalar önce sosyal medya hesabından bir vide yayımlayan Han taraftarlarına seslendi.

Tutuklanmayı bekliyordum" diyen Han, "Bu yüzden bu mesajı tutuklanmadan önce kaydettim." ifadelerini kullandı.

Taraftarlarına 'barışçı gösteri'ler düzenleme çağrısında bulunan Han, tutuklanmasıyla iligili de şu ifadeleri kullandı:

"Bu, Londra Planı'nın uygulanmasına yönelik bir başka adımdır, ancak çalışanlarımın sakin, kararlı ve güçlü kalmasını istiyorum. Biz "Hak" olan Yüce Allah'tan başkasına boyun eğmeyiz. La ila illa Allah bizim inancımızdır."