Silahlı saldırılar sonrası yeni önlem! New York'ta tüfek alma yaşı 21'e yükseltildi

Son dönemde ülkede yaşanan silahlı saldırılar sonrası tartışmaya açılan silahlanma yaşı ile ilgili ilk adım New York Belediyesi'nden geldi. Eyalette alınan karar sonrası, yarı otomatik tüfekler satın alma yaşı 21'e yükseltildi.

Silahlı saldırılar sonrası yeni önlem! New York'ta tüfek alma yaşı 21'e yükseltildi

New York yasama meclisi perşembe günü 21 yaşın altındaki herkesin yarı otomatik tüfek satın almasını veya bulundurmasını yasaklayan yasayı onayladı.

Yasa, yasal satın alma yaşını 21'e çıkarmanın yanı sıra, yarı otomatik bir tüfek satın alan herkesin lisans almasını da gerektiriyor.

ABD'nin son dönemlerede farklı yerlerde düzenlenen silahlı saldırılarda onlarca kişinin öldürülmese sonrası ülkedeki "silah kültürü" tekrar tartışmaya açıldı.

ABD'de ilkokula silahlı saldırı: 18'i çocuk 21 kişi öldü

Yine ABD! Yine silahlı saldırı dehşeti! 5 kişi öldü

Eyalet ateşli silah yasalarında büyük değişiklik, 18 yaşındaki bir gencin Buffalo'da bir süpermarkette 10 kişiyi öldürmesinin ardından geldi. 

Biden çağrı yapmıştı

ABD Başkanı Joe Biden ülkede son günlerde arka arkaya yaşanan silahlı saldırıların ardından Kongre'ye yarı otomatik silahların ve yüksek kapasiteli şarjörlerin yasaklanması ya da silah alma yaşının 21'e çıkarılması çağrısı yaptı.

Biden, ülkedeki yarı otomatik silahların yasaklanması çağrısı ile kimsenin Anayasa'nın 2. Ek maddesindeki silah edinme hakkını yok saymadıklarını belirterek, "Bu kimsenin hakkını elinden almak değildir. Bu çocukları korumaktır, aileleri korumaktır, tüm toplumu korumaktır. Bu okula, markete ya da kiliseye vurulma korkusu olmadan gitme hakkımızı korumaktır." dedi.

ABD, bireysel silahlanmada dünyada ilk sırada

Son yıllarda yapılan farklı araştırmalara dayanılarak hazırlanan habere göre, ABD'de her 100 kişiye 120,5 silah düşmesiyle dünyada ilk sırada yer alırken, Falkland Adaları'nın 100 kişiye 62 silah ile ikinci, yaklaşık 7 yıldır iç savaşın yaşandığı Yemen'de 100 kişiye 53 silah düşmesi ile üçüncü sırada geldiği belirtildi.

SON DÖNEMDE SALDIRILARDA ARTIŞ OLDU

​Son dönemlerde yapılan saldırılarda artış olurken, ABD'nin Teksas eyaletinde bir ilkokula düzenlenen silahlı saldırıda 18 çocuk ve 1 öğretmen toplam 3 yetişkin olmak üzere toplam 21 kişi hayatını kaybetmiş, geçtiğimiz günlerde de Oklahama eyaletinde bir hastanede düzenlenen silahlı saldırıda 4 kişi öldürülmüş, saldırgan da ölü ele geçirilmişti.