Nahda Hareketinin 'ulusal birlik' temalı yürüyüş çağrısıyla binlerce kişi sokağa indi

Tunus'ta Nahda Hareketinin çağrısına karşılık veren binlerce kişi başkentte, ülkedeki siyasi krizin sona ermesi talebiyle yürüyüş düzenledi.

Nahda Hareketinin 'ulusal birlik' temalı yürüyüş çağrısıyla binlerce kişi sokağa indi

Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said ile Başbakan Hişam el-Meşişi arasında kabine revizyonu krizi devam ederken Nahda'dan gelen çağrıya binlerce kişi karşılık verdi.

"Sebat ve devlet kurumlarının korunması" sloganıyla düzenlenen yürüyüş, başkent Tunus'taki 5. Muhammed Caddesi'nden başlayıp kent merkezindeki Habib Burgiba Caddesi'ne doğru devam etti.

"Tunus yarın daha güzel olacak" ve "ulusal birlik" sloganları atılan gösteride güvenlik önlemlerinin de üst düzeyde olduğu gözlendi.

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Halid el-Hayuni, basına yaptığı açıklamada, herhangi bir terör tehdidine önlem olarak, ayrıca Nahda ile İşçi Partisinin eş zamanlı iki yürüyüş düzenlemesi nedeniyle Habib Burgiba Caddesi'ne çıkan sadece bir yolun açık bırakıldığını, diğerlerinin kapatıldığını söyledi.

Nahda Hareketi, "ulusal birliğin güçlendirilmesi ve diyaloğun gerekliliği" mesajını vermek için düzenleyecekleri yürüyüşe geniş katılım çağrısında bulunmuştu.

Tunus Meclis Başkanı ve Nahda Hareketi lideri Raşid el-Gannuşi, Cumhurbaşkanı Said ile Başbakan Meşişi arasındaki kabine revizyonu krizinin çözümü için 20 Şubat'ta üçlü toplantı önerisinde bulunmuştu.

AA